Obavijesti

Sport

Komentari 141

Hajduk: Preseljenje Križarića i Pejića u 2. ligu je cinična mjera

Hajduk: Preseljenje Križarića i Pejića u 2. ligu je cinična mjera
1

'Hajduk je utakmicu u Rijeci izgubio zbog kardinalne pogreške sudaca. Na sličan način bivaju oštećeni i drugi klubovi čime je značajno ugrožena regularnost HNL-a'

VIDEO

Premda su navijači Hajduka po forumima inzistirali na hitnim i radikalnim rješenjima, koja su sezala od istupanja iz HNL-a do bojkota svih reprezentativnih kategorija, čelnici Hajduka nisu donosili ishitrene odluke. Splićani su se oglasili priopćenjem nakon dvije kardinalne sudačke pogreške koje su ih koštale bodova na gostovanjima kod Lokomotive i Rijeke.

Prenosimo ga u cijelosti:

Hajduk je utakmicu sedmog kola MAXtv Prve lige u subotu 1. rujna u Rijeci izgubio zbog kardinalne pogreške sudaca: prekršaj na osnovu kojeg je dosuđen jedanaesterac dogodio se barem metar izvan kaznenog prostora, što potvrđuje snimka koja je već postala hit u medijima.

Mnogi smatraju kako sudački previdi poput ovog posljednjeg suca Križarića i pomoćnika mu Pejića nisu slučajne ni nenamjerne

Riječ je o još jednom i vrlo očitom u nizu sudačkih previda na štetu našega kluba u dosadašnjem dijelu ovoga, ali i ranijim prvenstvima. Na sličan način bivaju teško oštećeni i drugi klubovi čime je značajno ugrožena regularnost natjecanja te se poništava osnovni smisao nogometa kao igračkoga nadmetanja koje bi se trebalo odvijati pod istim pravilima za sve sudionike. Na ovaj način se gubi interes za nogomet, što naročito ugrožava Hajduk kao klub kojega - unatoč financijskim i drugim teškoćama - obilježava entuzijazam mladih nogometaša i publike. Naš klub ima izrazito mladu momčad i uvjerljivo najbrojniju posjetu (u prve tri domaće utakmice prosječno 14.000, što je više od posjete utakmicama svih ostalih klubova zajedno!).

Mnogi smatraju kako sudački previdi poput ovog posljednjeg suca Križarića i pomoćnika mu Pejića (najavu njihovog premještaja u Drugu ligu ocjenjujemo izrazito nedostatnom, pa i ciničnom mjerom) nisu slučajne ni nenamjerne, te su greške izraz dugotrajne prakse svjesnog izvrgavanja pritisku i dovođenja u neravnopravan položaj.

Nakon riječke utakmice zaprimili smo brojne zahtjeve da se klub povuče iz natjecanja koje je očito neregularno i pogubno za hrvatski nogomet pa i društvo općenito, no takvu odluku nećemo donijeti. Zbog svoje bogate i vrijedne tradicije Hajduk nije zaslužio da se sroza na najniže razine natjecanja i najskuplje plati cijenu moralne krize hrvatskoga nogometa.

Podsjećamo kako je Hajduk redovito tijekom posljednjih sezona ukazivao na grube pogreške koje su utjecale na krajnje ishode utakmica, sazivao konferencije za novinare, prikazivao video-priloge, a potvrđuje se ovim posljednjim događanjima kako isti nisu imali baš nikakav značajniji utjecaj na uklanjanje anomalija koje nanose veliku štetu ne samo Hajduku, već i cjelokupnom hrvatskom nogometu, sportu i našem društvu općenito. Upravo stoga će naša reakcija takvog tipa ovaj put izostati, te ćemo zaštitu regularnosti zatražiti od najviših institucija. Od nadležnih u sportskim i političkim tijelima RH zahtijevat ćemo da se poduzmu najoštrije mjere kako bi se provela strukturna reforma i vratilo povjerenje u hrvatski nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist