Obavijesti

Sport

Komentari 135

Hajduk i Dinamo u polufinalu Kupa! Rijeka protiv Slavena

Hajduk i Dinamo u polufinalu Kupa! Rijeka protiv Slavena
2

Izvučeni su parovi polufinala Kupa Hrvatske. Kuglice su spojile Hajduk i Dinamo te Rijeku i Slaven Belupo. Prve utakmice su 15. i 16. ožujka, uzvrati 5. i 6. travnja

VIDEO

Izvučeni su parovi polufinala Kupa Hrvatske. Kuglice su u polufinalu spojile Hajduk i Dinamo te Rijeku i Slaven Belupo.

Prve utakmice polufinala hrvatskog Kupa na Poljudu i Rujevici na rasporedu su 15. i 16. ožujka, a uzvratni susreti na Maksimiru i u Koprivnici su 5. i 6. travnja.

Finale Kupa je 11. svibnja u osječkom Gradskom vrtu.

Dva derbija na Poljudu u tri dana

Hajduk i Dinamo prvu utakmicu igraju 16. ožujka na Poljudu.

Samo tri dana kasnije na istom mjestu isti protivnici igrat će u prvenstvu.

Mamić: Nama je bilo svejedno koga ćemo izvući

- Čekaju nas dvije zanimljive utakmice i derbiji oko kojih će se pričati danima što je sigurno dobro za naš nogomet. Naravno, još ima mjesec dana do prve utakmice i imamo puno posla prije toga tako da nema smisla već sada raditi nekakve najave - rekao je Zoran Mamić za službenu Dinamovu stranicu nakon ždrijeba.

- Sigurno je da se veselimo utakmicama protiv Hajduka. Rekao sam već da želimo osvojiti Kup, a kad je tako, svejedno je koga ćemo dobiti - dodao je Dinamov trener.

Dinamo je posljednji put igrao protiv Hajduka u Kupu u sezoni 2013./2014. Tada su "modri" razbili Splićane 5-0, a prolaz su potvrdili na Poljudu 2-1 pobjedom.

Burić: Utakmice protiv Dinama su pravi izazov za nas

- Radujemo se utakmicama koje ćemo igrati protiv Dinama - rekao je Hajdukov trener Damir Burić i dodao: 

- Žao mi je samo da će se te dvije utakmice igrati u razmaku od samo tri dana na Poljudu, ali u svakom slučaju to će biti veliki izazov i motiv za našu mladu momčad. Imamo svoje ambicije u Kupu i siguran sam da ćemo maksimalno spremni dočekati te utakmice koje se igraju za mjesec dana - poručio je trener Hajduka.

- Svaki derbi s Dinamom je poseban pa će takav biti i ovaj. Znali smo jako dobro odigrati protiv Dinama ove sezone, i na Poljudu i na Maksimiru. Vjerujem da ćemo u ove dvije utakmice imati dobre šanse. Naša momčad je jako mlada, ali bit ćemo sigurno spremni i motivirani da damo sve od sebe i da napravimo rezultat koji svi priželjkujemo - rekao je Lovre Kalinić.

Močinić: Nije nas ždrijeb pomazio

Rijeka će za finale igrati protiv Slaven Belupa. U prvoj utakmici Rijeka dočekuje momčad iz Koprivnice 15. ožujka na Rujevici, a uzvratna utakmica u Koprivnici na rasporedu je 5. travnja.

Svaka čast momčadi iz Koprivnice, ali Rijeka je objektivno gledajući odlično prošla. No veznjak i kapetan Kekove je oprezan.

- Slaven Belupo je dobra momčad, ne možemo reći da nas je ždrijeb pomazio jer su sve momčadi koje su došle do polufinala kvalitetne. Ove sezone već smo triput remizirali protiv Belupa i to će nam biti motivacija da ih izbacimo iz Kupa - rekao je kapetan Rijeke Ivan Močinić i dodao:

- Čekaju nas dvije teške utakmice. Trenutno ne razmišljamo o Kupu jer smo koncentrirani na prvenstvo. U nedjelju igramo protiv Dinama - rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke.

Kup, polufinale:

Hajduk - Dinamo (16. ožujka)

Rijeka - Slaven Belupo (15. ožujka)

uzvratne utakmice:

Dinamo - Hajduk (6. travnja)

Slaven Belupo - Rijeka (5. travnja)

Finale Kupa:

11. svibnja u Osijeku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući