Obavijesti

Sport

Komentari 910

Dinamo od 0-2 do 3-2 u Splitu: Čop i Henriquez srušili Hajduk!

Dinamo od 0-2 do 3-2 u Splitu: Čop i Henriquez srušili Hajduk!
24

Dinamo je gubio 2-0 na Poljudu do 70. minute utakmice. Gubio je Dinamo i u 90. minuti (2-1), ali je na kraju dvama golovima u sudačkoj nadoknadi šokirao Hajduk

VIDEO

Dinamo je u nevjerojatnom derbiju na Poljudu u 7. kolu HNL-a pobijedio Hajduk 3-2. Hajdukovo 2-0 vodstvo, pet golova , tri asistencije Soudanija, dva gola Čopa, prekrasan gol  Sušića i prvijenac Henriqueza. Ovakav derbi, u kojem su dva gola pala u sudačkoj nadoknadi, nismo dugo vidjeli.

"Modri" su do 70. minute gubili 2-0. Na kraju dramatična završnica u kojoj je Dinamo izjednačio i pobijedio u sudačkoj nadoknadi. Hajduk je imao pobjedu do 90. minute... Na kraju su "bili" ostali bez bodova...

Tino-Sven Sušić otvorio je derbi prekrasnim golom u 8. minuti utakmice. Pogodio je Hajdukov veznjak rašlje Eduardovog gola. Hajduk je bio agresivan, čvrst i konkretan. Dinamo je propustio nekoliko dobrih šansi, Zoran Mamić krenuo je s Čopom, Pjacom i Soudanijem. No vezni red, u kojem su bili Vukojević, Antolić i Brozović, gubio je bitku sa splitskom veznom linijom. U drugom dijelu Milić već nakon četiri minute zabija za 2-0. Dinamo je bio pred raspadom.

Mogao je Hajduk dovršiti goste iz Zagreba. No propustili su "bili" nekoliko vrlo dobrih prilika. Duje Čop ne prašta. Dinamov napadač prvo je u 71. minuti zabio na asistenciju Soudanija. U prvoj minuti sudačke nadoknade preslikana akcija prvog Dinamovog gola. Soudani asistent - Čop strijelac. 

Zoran Mamić pred kraj utakmice ubacio je u igri bivšeg napadača Manchester Uniteda, Angela Henriqueza. On je bio Dinamov anđeo večeri. Zabio je Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za 3-2 pobjedu. Asistirao mu je, tko drugi nego, Soudani. Alžirac je imao hat-trick asistencija. 

Dinamo je ovom pobjedom pobjegao Hajduku na velikih 9 bodova.

Mamićeva "trica"

Zoran Mamić pobijedio je Hajduk na Poljudu treći put u nizu! To nikome od trenera nije uspjelo od osnivanja Hrvatske nogometne lige. Mamić je prvo slavio u Kupu prošle sezone, potom je stigla pobjeda u prvenstvu i sad novo slavlje. 

HNL, 7. kolo:

  • Hajduk - Dinamo 2-3 (Sušić 8, Milić 49 / Čop 71, 90 + 1, Henriquez 90 + 4)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 910
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti