Obavijesti

Sport

Komentari 47

Hajduk sad želi kapitalce poput Krovinovića i Ivana Santinija!

Hajduk sad želi kapitalce poput Krovinovića i Ivana Santinija!
1

Krovinovićeva je plaća 700.000 eura, ali veći je problem od toga vrijeme. Što Hajduku sezona započinje rano i među prvima izlaze na tržište, a najbolji poslovi odvijaju se tek pred kraj prijelaznog roka

VIDEO

Pritisnuti financijskim problemima čelnici Hajduka u prošlosti su bili prisiljeni uzimati na nogometnom tržištu igrače bez odštete ili s minimalnom odštetom, a takvi su teško mogli kvalitetom zadovoljiti ambicije kluba. Čast iznimkama, ali uglavnom su to bile popune, nikako pojačanja.

No pozitivno poslovanje u zadnjih nekoliko godina, dobre prodaje prije svega Vlašića, Palaverse, Kalinića, Letice… te generacija mladih igrača poput Palaverse, Bradarića i Nejašmića, sutra Teklića, Vuškovića… koji će nositi igru u narednoj sezoni, omogućili su Hajduku da u ljetnom prijelaznom roku pokušaju angažirati i pokojeg kapitalca.

Najbolji primjer im je Mijo Caktaš, koji je za Hajdukove prilike skup, ali je golovima i igrama opravdao svaki primljeni cent, pa bi društvo s Poljuda napokon za promjenu moglo investirati u kvalitetu, a ne u kvantitetu, i dovesti po jedenog kvalitetnog igrača u svakoj liniji.

Prvi potez bio je dogovor oko otkupa Josipa Posavca od Palerma, navodno je u pitanju 600.000 eura plus 20% od budućeg transfera, koji bi uskoro trebao biti potpisan.

U veznom redu želja je povremeni reprezentativac Filip Krovinović, koji je trebao doći u Hajduk još u ljeto 2015., no kako se bijeli nisu plasirali preko Slovana u EL, Brbić i Vučević nisu imali 500.000 eura za odštetu Zagrebu, pa je završio u Rio Aveu.

Sada bi ga Benfica, u koju je u međuvremenu prešao, rado poslala negdje na posudbu, pod uvjetom preuzimanja godišnje plaće od oko 700.000 eura, a kako je Krovinović hajdukovac te bi rado odigrao sezonu uoči Eura na oku izbornika Dalića, interesi im se poklapaju.

Pojačanje u napadu mogao bi biti Ivan Santini, još jedan kapitalac koji bi u normalnim okolnostima bio nedostupan Hajduku, no na spomen njegovog imena kao pojačanja čelnici Hajduka nisu djelovali iznenađeno. I Santini bi rado bio na oku izborniku, a ako tko ima otvorenu liniju s njim, onda je to njegov sugrađanin, Zadranin, sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Europa League - Group Stage - Group D - Dinamo Zagreb v RSC Anderlecht

Naravno, u oba slučaja vrijedi notirati tek želju Hajduka i smjer u kojem razmišlja struka, žele dovesti kvalitetne igrače, pojačanja, nositelje koji mogu pomoći i u rezultatskom smislu, ali i u stasanju mladih suigrača. A hoće li se nešto konkretnije u ova dva slučaja događati, ostaje tek za vidjeti, daleko je to još od konkretnih razgovora, a kamo li od realizacije.

Novac čak i nije najveća prepreka, nego vrijeme, veliki je problem što Hajduku sezona započinje rano i među prvima izlaze na tržište, a najbolji poslovi odvijaju se tek pred kraj prijelaznog roka, kad veliki klubovi poslože svoje momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling