Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
266 komentara

Hajduk odgovorio HNS-u: Želimo Mađarsku ili Slovačku!

Hajduk je zainteresiran za jednu od dvije utakmice kvalifikacija za Euro, ali je i uvjetovao čelnicima HNS-a da nema sastanka ako ne dođe strani povjerenik za suce, ne oživi Udruga prvoligaša...

Hrvatska - Spanjolska
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
266 komentara

Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio odgovor na dopis koji im je stigao iz HNS-a, a u kome stoji kako su prihvatili ponudu krovne kuće hrvatskog nogometa i prijavili se za domaćinstvo jedne od dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020, koje će A reprezentacija igrati u 2019. Riječ je o utakmicama koje će se odigrati u listopadu i studenom sljedeće godine protiv Slovačke i Mađarske.

Hajduk je, dakle, zainteresiran za organizaciju jedne od dvije utakmice na Poljudu i u tom smislu su obavijestili HNS o prihvaćanju ponude, a u istom dopisu su pozvali čelnike HNS-a na sastanak u Splitu, kako bi pretresli sve teme koje opterećuju međusobne odnose. U istom dopisu su predložili neke od tema, ali su u prvi plan istakli i četiri uvjeta bez kojih nema ni smisla započinjati razgovore i sjedati za isti stol. Uvjeti za razgovore su potpuna implementacija Zakona o sportu, angažman stranog povjerenika za suđenje, ponovno oživljavanje Udruge prvoligaša ili barem plenuma klubova, kao i potpuno transparentno financijsko izvješće HNS-a. 

Dopis Hajduka prenosimo u cijelosti: 

HNK Hajduk očitovao se danas na dopis iz Hrvatskog nogometnog saveza i iskazao interes za kandidaturom za odigravanje jedne kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za UEFA EURO 2020. Radi se o susretima Hrvatske s Mađarskom ili Slovačkom koji su predviđeni za listopad i studeni 2019. godine.

Istovremeno je od HNS-a zatražen i sastanak u Splitu na kojem bi HNK Hajduk iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, a što bi trebalo biti u interesu svih dionika. U dopisu je između ostaloga navedeno kako je za aktivan ulazak HNK Hajduk u kreiranje ostalih aktivnosti nužno prihvatiti sljedeće četiri točke: 

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode 

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja) 

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem) 

4. Transparentni financijski izvještaji.

Daljnji zahtjevi HNK Hajduk su sljedeći:  

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije) 

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019. 

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Naši partneri pišu
Message