Obavijesti

Sport

Komentari 125

'Hajduk se mora boriti za vrh, a ne za druga ili treća mjesta...'

'Hajduk se mora boriti za vrh, a ne za druga ili treća mjesta...'
1

Hajdukov Brazilac sretan je zbog svojih dobrih igara i golova, ali kaže da uvijek uvijek može i bolje. ''Nije mi cilj zabiti što više golova, ali uvijek je dobro zabijati i na taj način doprinositi momčadi''

VIDEO

Na popisu stranaca koji su ostavili duboki trag u novijoj povijesti Hajduka zasigurno će visoko mjesto pripasti Brazilcu Jairu, tihom i samozatajnom igraču, omiljenom među navijačima, koji je u do sada odigranih 76 utakmica zabio 24 gola i upisao 18 asistencija. No respektabilne brojke ne otkrivaju da je Jairo imao dugi post, prije nedjeljnog gola u Osijeku nije zabio na proteklih 14 utakmica!?

Pokretanje videa...

Hajduk, dres 2020/21 00:40
Nisam pogriješio što sam ostao u Splitu, očekujem velike stvari
Nisam pogriješio što sam ostao u Splitu, očekujem velike stvari

- Bilo je to loše razdoblje za mene, svi napadači u nekom trenutku uđu u krizu... Davao sam sve od sebe, ali lopta jednostavno nije htjela unutra. Sad sam zabio i sve što je prošlo ostaje u povijesti, nastavljam dalje...

Na utakmici u Osijeku niste izdržali do kraja zbog grčeva, što se dogodilo?
- Prva mi je to bila utakmica, dao sam sve od sebe i to je, uz vrućinu i zahtjeve koje je utakmica stavila pred sve nas, bio glavni razlog. Vjerujem da će se u nastavku sezone sve vratiti na staro.

Što mislite o sastavu, Caktaš na polušpici, na krilima vi i Eduok ili Gyurcso, a u špici Diamantakos? Kakav je Diamantakos, hoće li pomoći Hajduku?
- Trener bira momčad i sastavlja taktiku, tako da ne mogu govoriti u njegovo ime, a što se tiče Diamantakosa, on je odličan dodatak ovoj momčadi. Priključuje nam se od sljedeće utakmice i vidjet ćemo što će trener odlučiti.

Hajduk zadržao važnu kariku: Novi ugovor potpisao je Jairo
Hajduk zadržao važnu kariku: Novi ugovor potpisao je Jairo

Debitirali ste prije dvije godine i već promijenili šest trenera?
- Nije to najbolja situacija, naravno, ali mi smo profesionalci, moramo se prilagoditi svim situacijama. Promjene trenera su u modernom nogometu uobičajene, a mi nastojimo raditi najbolje što možemo.

Ima li razlike u pristupu i radu između Tudora i Vukasa?
- Ne mogu to reći još uvijek, tek je par dana prošlo od kad je trener Tudor otišao, rano je za takve procjene. Vjerujem da smo u dobrim rukama, u ovih par dana vidjeli smo da dobro radi, da su njegove ideje dobre za nas. Što se tiče Tudora zaželjeli smo mu sreću za dalje, bilo je dobro raditi s njim, ali mi se okrećemo dalje svom poslu i novom putu s trenerom Vukasom. Nadam se da ćemo skupa ostići dobre stvari.

Vukas je za razliku od Tudora u karijeri igrao u napadu, hoćete li igrati više napadački pod njegovom palicom?
- Čuo sam da se govori kako se mi uglavnom branimo, ali mi smo bili drugi najbolji napada u ligi i nije baš da smo se branili...

Je li razočaran petim mjestom u prvenstvu?
- Naravno, Hajduk je klub koji se uvijek mora boriti za vrh, a ne za druga, treća... mjesta. Startali smo dobro u prošloj sezoni, ali nakon pauze smo popustili, i pogotovo nakon pauze zbog korone. I ostali su bili pogođeni, ali na nas se nekako najviše odrazilo. Sada je nova sezona, sve je novo, idemo dalje u borbu...

Lani ste u prvom pretkolu kvalifikacija za EL ispali od Gzire, što očekujete ove godine?
- Sigurno da očekujem da pobijedimo i odemo što dalje, ako je moguće i u grupnu fazu, Europa je uvijek glavni cilj naravno. Ali i HNL je jako dug i naporan i dobro je startati dobro.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Dvije sezone ste u Hajduku, postigli ste isti broj golova kao Marko Futacs i Mass Sarr, ispred vas su Ohandza, Said... Možete li do naslova najefikasnijeg stranca?
- Ja sam sretan svojim postignućima, ali uvijek može i bolje. Nije mi cilj zabiti što više golova, ali uvijek je dobro zabijati i na taj način doprinositi momčadi, kao što su to radili Marko ili Franck prije mene.

Je li manji pritisak igrati bez navijača na tribinama?
- Ne baš, nedostaju nam navijači jer su nam oni dodatna motivacija, pogotovo kad nam ide dobro na terenu. Naravno da nam nedostaje dobra atmosfera. Gledate nogomet na TV i vidite kako to izgleda, i finale LP bez navijača izgleda kao prijateljska utakmica.

Na tri domaća ogleda sa Slaven Belupom zabili ste na svakom. Hoćete li i u subotu?
- Radit ću na tome da zabijem ne samo njima, nego na svakoj idućoj utakmici do kraja sezone...

U prvoj sezoni zabili ste 13, u drugoj 9 golova u prvenstvu, koji je cilj za treću sezonu?
- Uvijek više nego u prošloj, ha, ha, ha... U prošloj sezoni nisam uspio, ali nadam se da sada hoću. Nisam centarfor, pokušavam pomoći momčadi na razne načine, golovima, asistencijama, sudjelovanjem u gradnji napada... Naravno da želim zabijati, ali dok god pomažem igrom i asistencijama jednako sam sretan.

Kad ste zadnji put bili kući u Brazilu?
- Sad je već prošlo godinu dana... Navikao sam već, to je dio mog posla. Možda je sada posebno zbog korone i svega, ali ne mogu ići, a i da mogu pitanje je bi li se odlučio na put zbog rizika od korone. Na sreću moderna tehnologija pomaže da ostanem u kontaktu s obitelji i prijateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe