Obavijesti

Sport

Komentari 506

Poraz Hajduka u Kijevu: Sušić i Kalinić sačuvali nadu u prolaz

Poraz Hajduka u Kijevu: Sušić i Kalinić sačuvali nadu u prolaz
3

Hajduk je poražen s 2-1 u Ukrajini, a odlične igre Lovre Kalinića i Tina Svena Sušića znače da Splićani mogu na Poljudu izbaciti ukrajinskog viceprvaka sljedećeg tjedna

VIDEO

Lovre Kalinić odabrao je pravi trenutak za utakmicu karijere. Splitski golman obranio je čak 13 udaraca na prvoj utakmici posljednjeg pretkola Europske lige protiv Dnjipra u Kijevu, čime je ostavio Hajduk u igri uoči uzvrata na Poljudu sljedećeg četvrtka. Dnjipro je pobijedio s 2-1.

Uz Kalinića, važan je kotačić bio Tino Sven Sušić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine doveo je Hajduk u vodstvo u 47. minuti u akciji koju je sam započeo, pa nakon što je Bojko obranio zicer Maglici, Sušić je na pet metara dočekao ubacivanje Vršajevića i mirno pogodio za gol u gostima. 

Nikola nije slavio

Vodstvo "bijelih" trajalo je samo tri minute. Bivši napadač baš Hajduka Nikola Kalinić u 50. je minuti kaznio to što su Maloča i Milović mirno gledali odbijenu loptu nakon još jedne obrane Kalinića, pa je svojem prezimenjaku Lovri odbijanac progurao kroz noge za 1-1. Nikola je odbio proslaviti gol bivšem klubu. 

Hajduk se držao na 1-1 sve do 88. minute. Još jedno u nizu ubacivanja s desne strane sletjelo je na glavu Šahova, a Kalinić njegov snažan udarac s desetak metara nije mogao zaustaviti, pa je završilo s 2-1. 

Kalinić spašavao

U prvom poluvremenu Hajduk je jedva izvukao živu glavu. Igor Tudor odlučio se zaigrati s tri napadača, a obrana i vezni red imali su naglo odrastanje jer su na svaku njihovu grešku - a bilo ih je i previše - igrači Dnjipra bili u šesnaestercu. 

Lovre Kalinić skidao je sve od prve minute i pokušaja Seleznjova, pa onda redom i Fedeckog, Kravčuka, Game, Nikole Kalinića, Rotana - sve za devet obrana već do odmora. S druge strane, Denis Bojko nije morao nijednom braniti jer su dva Hajdukova udarca u prvih 45 minuta otišla izvan okvira.

Vlašić za smirenje

Vezni red smirio je onaj najmlađi. Nikola Vlašić ušao je na poluvremenu umjesto Sandra Gotala i olakšao život Caktašu, Sušiću i Anđelkoviću, a ta je ekipa najzaslužnija za nevjerojatan pritisak Hajduka sredinom drugog poluvremena. 

U 67. minuti s lijeve strane su Vlašić i Sušić dovukli Milića prema naprijed, a njegova lopta u sredinu odbila se do Kouassija na 20 metara. Krilni napadač nije pucao, nego odlično dao za Caktaša, koji je s lijeve strane desnom nogom tražio bliži kut i pronašao odličnu obranu Bojka. 

Poslije kornera Anđelkovića lopta je došla na 20 metara do Sušića, koji odmah pronalazi Caktaša, sad na desnoj strani Dnjiprovog kaznenog prostora. Ostao je sam dovoljno dugo da se namjesti na udarac s deset metara, pa desnom opet potraži bliži kut i opet pronađe vrhunsku obranu golmana domaćih. 

Nedosuđen penal za Hajduk

A za kraj pritiska, odmah iz tog kornera i ubacivanja Sušića, u skoku Ivan Strinić očito povlači Antona Maglicu s obje ruke za dres. Napadač Hajduka je pao, sudac Aleksej Kulbakov umjesto penala samo pokazao je žuti karton Maglici...

Do kraja je Kalinić još malo popravio svoju statistiku obrana, a vrijedi istaknuti i detalj iz 77. minute. Tad je Tudor na teren poslao Artema Milevskog, koji je i dalje junak publike u Kijevu, pa je za svaki dodir u posljednjih 13 minuta nagrađen ovacijama neutralnih navijača u Kijevu. 

Malo će takvih, neutralnih, biti za tjedan dana. Navijači Hajduka do vrha će napuniti Poljud u četvrtak, Split se zaželio europskog nogometa i na jesen. 

  • Dnjipro - Hajduk 2-1 (Kalinić 50., Šahov 88.; Sušić 47.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 506
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka