Obavijesti

Sport

Komentari 205

Hajduk u Zaprešiću do nove pobjede: Balić i Zoa strijelci

Hajduk u Zaprešiću do nove pobjede: Balić i Zoa strijelci
7

PRVIJENAC "FRANE ZOLJE" Tri dana nakon poraza od Slovana u Europskoj ligi Hajduk je svladao Inter u Zaprešiću 2-0 golovima Andrije Balića i Francka Ohandze

VIDEO

Prvo gostovanje u Zaprešiću nakon gotovo dvije i pol godine Hajduk je okončao pobjednički. Damir Burić uspio je psihološki dići momčad nakon ispadanja iz Europe i slavljem 2-0 protiv Intera odveo "bile" (makar privremeno) do trećeg mjesta ljestvice MAXtv Prve lige.

Nisu gosti dugo čekali na vodstvo u Zaprešiću. Već u petoj minuti Franck Ohandza Zoa prošao je po lijevoj strani šesnaesterca i dao povratnu loptu Andriji Baliću koji s 20-ak metara udaljenosti preciznim udarcem pogađa za 0-1.

Samo šest minuta poslije Hajduk je mogao udvostručiti vodstvo iz penala kojeg je izborio Fran Tudor u duelu s Komorskim. Udarac Nikole Vlašića obranio je Josip Posavec i ostavio "diva iz predgrađa" u igri.

Hajduk je bio vrlo ofenzivan u početku utakmice, Goran Milović zabio je u 18. minuti drugi gol "bilih" u maskirnom izdanju, ali Ivan Bebek poništio ga je zbog faula u napadu. Vlašić je u završnici prvog dijela i pogodio prečku.

Iako je sve te nedaće Inter uspješno prebrodio, nakon isključenja Komorskog u 51. minuti zbog faula na Ohandzi nije ostalo mnogo šansi za izjednačenje, tek iz prekida poput slobodnjaka Frane Mlinara u 59. minuti koji je iskosa pogodio - stativu.

Sve dvojbe oko pobjednika riješio je "Frane Zolja" u 69. minuti nakon dubinske lopte Josipa Juranovića. Bio mu je to prvijenac u Prvoj HNL.

Nakon reprezentativne stanke Hajduk nastavlja prvenstvene izazove domaćom utakmicom protiv Zagreba, dok Inter ide Osijeku u Gradski vrt s deset osvojenih bodova i sedmog mjesta na ljestvici.

MAXtv Prva liga, 8. kolo:

  • Inter-Zaprešić - Hajduk 0-2 (Balić 5', Ohandza 69')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići