Sport

Komentari 9

Hajduk zbog 61 baklje kažnjen sa 6700 eura, 'čestitka' i Istri i Dinamu. Mierez ide na hlađenje

Hajduk zbog 61 baklje kažnjen sa 6700 eura, 'čestitka' i Istri i Dinamu. Mierez ide na hlađenje

Istra će zbog uzvikivanja navijača "cigani, cigani" platiti 1350 eura, a dio odgovornosti za paljenje silnih baklji Bad Blue Boysa snosi i Varaždin koji mora platiti 1100 eura

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer odredio je kazne za 22. kolo domaćeg prvenstva odigrano prošli vikend. Najteže je, kao i puno puta dosad, prošao Hajduk, a kaznu će morati platiti i Istra. Napadač Osijeka Ramon Mierez kažnjen je sa 670 eura i dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona.

Priopćenje disciplinskog suca prenosimo u cijelosti:

"HNK Hajduk kažnjen je sa 6.700 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Gorica. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalila je najmanje trideset baklji, od čega su tri baklje bačene na tartan stazu. Aktivirane su dvije dimne kutije i bačena dva topovska udara. Tijekom utakmice zapaljeno je još u 17. minuti sedam baklji, u 25. minuti sedamnaest baklji, u 76. minuti šest baklji i u 90. minuti jedna baklja.

GNK Dinamo kažnjen je s 2.350 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina BBB, smještena na južnoj tribini, od 74. do 76. minute zapalila je osamnaest baklji, od kojih je jedanaest bačeno na teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od minutu i pedeset sekundi. Tri su baklje bačene ispred iste tribine dok su ostale dogorjele na tribini. U navedenom razdoblju zapaljene su i tri dimne kutije koje su pravile plavi dim.

NK Varaždin kažnjen je s 1.100 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Dinamo.

NK Istra 1961 kažnjen je s 1.350 eura zbog diskriminirajućeg navijanja (čl. 88. DP HNS-a) navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Osijek. U 38. minuti sa zapadne tribine uzvikivano je "Cigani, Cigani", što je prihvatio cijeli stadion.

Ramon Mierez (Osijek), kažnjen je sa 670 eura i dvjema utakmicama neigranja zbog grubog starta na nogu suparničkog igrača bez mogućnosti igranja loptom (čl. 55. DP HNS-a) tijekom utakmice Istra 1961 - Osijek."

Najčitaniji članci