Obavijesti

Sport

Komentari 24

Hajduk na pregovorima kod "željezne lady ruskog sporta"

Hajduk na pregovorima kod "željezne lady ruskog sporta"
1

HAJDUK TRAŽI 6.5 MILIJUNA EURA: Moskovski Lokomotiv pozvao je delegaciju Hajduka na pregovore oko transfera Ibričića. Tročlani tim Hajduka putuje u Moskvu

VIDEO

Dvojac čelnika Hajduka, Petroslav Sapunar i Josip Grbić, pojačani klupskim odvjetnikom, Mirom Šarićem, otputovao je jučer u Moskvu, gdje bi se trebali sastati s predstavnicima Lokomotiva i finiširati pregovore oko transfera Senijada Ibričića.

Premda su se u zadnjih desetak dana u posao oko Ibričićeva transfera umiješalo puno nepoznatih 'zastupnika', na koncu je posao odradila Njemačka agencija, čije ime Hajduk drži u tajnosti. Oni su spojili dva kluba i zamolili čelnike Hajduka da, potpuno neuobičajeno, otputuju na pregovore u Moskvu, umjesto da predstavnici Lokomotiva dođu u Split ili da cijeli posao obave manageri. U Hajduku su pojasnili kako su izašli u susret predsjednici Lokomotiva, Olgi Smorodskajoj, koja navodno u danima koji slijede ima neodgodive obaveze, pa se nadaju kako će biti i popustljivija u pregovorima.

No koliko u tome ima istine, uvjerit će se čelnici Hajduka danas, kada sjednu za stol, nasuprot 'željezne lady ruskog sporta', kako Rusi nazivaju Smorodskaju. Sudeći po dostupnim informacijama, Smorodskaja je i te kako tvrd pregovarač i ako su Splićani namjeravali iz blagajne Lokomotiva iscijediti još koji cent, namjerili su se na tvrdog pregovarača. Čini se kako ih je 'željezna lady' zato i pozvala na svoj teren.

Lokomotiv je prije njenog dolaska bio pravi 'obiteljski klub', u kome su isti ljudi radili po 10-ak i više godina. Čim je došla, Smorodkaja je podijelila puno otkaza, ukinula sve privilegije, poput službenih telefona i automobila, skresala plaće i budžet... Više to nije onaj isti klub - sa sjetom se prisjeća svog bivšeg kluna hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović, koji i danas dobro pamti jedini razgovor s predsjednicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezina prva utakmica, protiv Krila Sovjetov, bila je ujedno i moja posljednja. Dogovorio sam transfer u Dinamo prije njenog dolaska, i kad je saznala da sam dobio dva žuta kartona na zadnjoj utakmici, kaznila me s 10.000 dolara. Ne znam koliko će uspješno Hajdukovci pregovarati s njom, no meni ta žena nikako nije ostala ostala u lijepoj uspomeni.

Biografija Olge Smorodskaje otkriva kako je ona od mladosti pokazivala liderske sposobnosti. U djetinjstvu se uspješno bavila glazbom i atletikom, sa 12 godina bila je prvakinja Moskve u krosu na 5 kilometara. Nakon uspješne karijere u nekoliko stranih kompšanija, obavljala je i čitavi niz odgovornih poslova u Institutu nacionalnog gospodarstva, nakon čega preuzima vođenje moskovskog Ureda za graditeljstvo. Prije angažmana u Lokomotivu, bila je na čelu posrnulog Ruskog sportskog giganta CSKA, koga je ponovno osovila na noge. Smorodskaja navodno uživa veliko povjerenje ruskog premijera Putina, a na odgovorne pozicije u Lokomotivu imenovala je još dvije žene, Marijanu Suhorukovu i Lejlu Pokrovskaju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram