Obavijesti

Sport

Komentari 112

Hajdukova trica Istri za mir u kući: Sušić zabio dva penala...

Hajdukova trica Istri za mir u kući: Sušić zabio dva penala...
1

Hajduk je pobijedio Istru 1961 rezultatom 3-0 u 30. kolu MAXtv Prve lige. Tino-Sven Sušić zabio je dva gola iz dva penala, a u strijelce se na Poljudu upisao i Lorenco Šimić...

VIDEO

Nakon turbulentnog početka travnja u kojem je ostao bez predsjednika i sportskog direktora, remizirao sa Splitom pa visoko izgubio od Dinama, Hajduk je napokon došao do pobjede. Žrtva je na Poljudu bila Istra 1961 koja je izgubila 3-0.

Mučili su se "bili" s davljenicima iz Pule sve do 36. minute, kad je Lorenco Šimić nakon Milićeva kornera glavom pogodio za vodstvo.

Četiri minute potom pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno jer je Tino-Sven Sušić, nakon što je gostujući golman Brkić srušio Juranovića u šesnaestercu, realizirao penal za 2-0.

Hajduk je u nastavku zabio još dva gola. Prvi, onaj Anthonyja Kalika iz 49. minute, nije bio priznat zbog zaleđa, a u 74. minuti Sušić je zabio drugi gol iz drugog penala na utakmici kojega je skrivio Gojković fauliravši Mastelića.

Osim tri gola i tri boda, dobra vijest za sve prijatelje Hajduka i trenera Damira Burića svakako je povratak Francka Ohandza Zoe nakon gotovo sedam mjeseci izbivanja zbog ozljede. Kamerunac je dobio posljednjih šest minuta.

Hajduk je ovom pobjedom učvrstio treću poziciju na ljestvici s 54 boda, osam više od četvrtoplasirane Lokomotive i 11 manje od drugoplasirane Rijeke.

Burić: Na Ohandzi možete učiti anatomiju

- Gledatelji su vidjeli zanimljivu i kvalitetnu utakmicu. Dosta igre, pasova, kvalitetne završnice, zasluženo smo slavili, a momci su odigrali dobru utakmicu, posebno smo ponosni na mlade igrače, kojih je opet 5-6 bilo u konkurenciji - rekao je Damir Burić nakon utakmice.

Pomalo neobičan je bio izbor kapetana, Sušić i Jefferson, kako to komentirate?

- Jeff je pokazao jedno oličenje treninga, rada, odnosa, igre, discipline..., sve ono što jedan kapetan treba imati. Tino je pokazao da želi biti odgovoran, da želi biti vođa, nositi igru. Već su bili kapetani na nekim prijateljskim utakmicama, tako da za nas to nije ništa novo, a mislim da su oba kapetana odradila kvalitetno i da možemo biti zadovoljni.

Vratio se Franck Ohandza.

- Bila je mogućnost da mu damo par minuta i iskoristili smo je. I on je svjestan da još puno toga mora proći, da i on i mi moramo biti strpljivi. Dobio je jako puno na mišićnoj masi gornjeg dijela tijela, nevjerojatno je ojačao, možete na njemu učiti anatomiju, ali mu sada nedostaje specifičnih nogometnih kretnji. Doći će sve to na svoje, mi smo sretni što se vratio.
 
Kako komentirate nešto lošiji početak utakmice?

- Svaka momčad koja stoji visoko, može se uhvatiti na kontru, uvijek se može dogoditi kiks, ali bez obzira na to, mi moramo težiti igri, dominaciji, kreaciji... Kad je palo breme rezultatskog opterećenja, bilo je lijepo vidjeti momke kako lijepo igraju. To je tako, nekad ne iskoristiš prilike, pa se treseš kao protiv Osijeka, a nekad iskoristiš, pa je puno lakše i ljepše, kao večeras.

Što ste rekli igračima nakon utakmice?

- Rekao sam da im ne mogu dati premije, ali im mogu dati dva dana slobodno, jer su ih više nego zaslužili.

Panadić: Ne mogu biti ljut, dali smo sve od sebe

- Nakon poraza protiv Lokomotive mogao sam biti ljut, ali danas ne, samo mi je žao jer su momci dali sve od sebe. Imali smo prvih 15-ak minuta dvije-tri izvanredne prilike i onda dobijemo ni iz čega gol... To je stvar koncentracije, reda, zadatka koje postavim pred igrače... U prvom dijelu stajali smo dobro, Hajduk nije imao nijednu prigodu, a gubili smo 2-0. Pokušali smo u drugom dijelu ako je ikako moguće igrati otvorenije, ali kad smo se otvorili, Hajduk je napravio nekoliko lijepih prigoda, na kraju je moglo biti i gore - rekao je na konferenciji za novinare Andrej Panadić, trener Istre.

Sušić: Bila je čast biti kapetan

- Odigrali smo dobro, s puno više agresije nego na Maksimiru i zasluženo slavili. Vratili smo se na osam bodova prednosti nad Lokomotivom i čuvamo to treće mjesto koje nas vodi u Europu. Bila mi je velika čast što sam ponio kapetansku traku Hajduka u službenoj utakmici, bilo mi je malo neobično, malo pritiska ali sve je na koncu dobro ispalo - rekao je Tino-Sven Sušić.

Ohandza: Napokon je i meni svanulo sunce

- Sretan sam, samo to. Ovo je bilo predugih šest mjeseci za mene, skoro pa čitava sezona. Bilo je teško i nappokon je svanulo i meni sunce, vrijeme je da budem sretan. U početnim minutama je bilo malo teško, dok me nije probio znoj, ali kako je išao kraj utakmice bilo je sve lakše i lakše. Na kraju je prebrzo došao, želio sam još igrati. Za mene bi bilo perfektno kada bi mi u sljedećoj utakmici trener dao 20 minuta. On je taj koji odlučuje, a nadam se da ću u posljednje dvije utakmice proljeća odigrati svih 90 minuta. Tako bi bilo puno lakše uoči priprema za sljedeću sezonu - poručio je povratnik Ohandza Zoa.

Mastelić: Ovo je pravi Hajduk

- Ovo je pravi Hajduk, odigrali smo svi skupa dobru utakmicu, na koncu je moglo završiti i s puno više golova. Zadovoljan sam svojom igrom, izborio sam i penal i nada se da će u budućnosti biti puno više prilike. U prvom dijelu sezone igrao sam za Hajduk B, ovo je puno viši nivo i puno ozbiljnija konkurencija. Pritisak je velik, ali kad je Hajduk u pitanju pritisak je isti, igrao u Hajduku A, B, C ili D - poručio je Ivan Mastelić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...