Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hajdukovac Savvas ljubi grčku Severinu: Stiže moja Aggeliki

Hajdukovac Savvas ljubi grčku Severinu: Stiže moja Aggeliki
1

NA PRVI POGLED Kad sam je prvi put sreo, osjetio sam nešto što nisam osjetio nikad u životu. Bio je to nezaboravan trenutak. No iskreno, ne sviđaju mi se baš sve njezine pjesme, kaže Savvas

VIDEO

Optimisti ovosezonski rezultat Hajduka smatraju uspješnim, jer su 'bili' izgubili od samo tri protivnika, Rijeke, Dinama i Maccabija iz Tel Aviva, dok pesimisti u prvi plan ističu podatak kako je Hajduk tek četvrti na prvenstvenoj ljestvici, s nedostižnim zaostatkom za vodećom Rijekom.

Savvas Gentsoglou je 'umjereni optimist'.

- Istina je da zaostajemo dosta za vodećom Rijekom, no oni su jako dobra momčad. Mi smo se dosta kasno skupili, dok smo igrali u Europi nismo se imali vremena uigravati, ali sada ide na bolje, što vrijeme više bude prolazilo, bit ćemo sve bolji i bolji - rekao je Savvas.

Za razliku od Grčke u kojoj je počeo, te Italije, u kojoj je proveo najbolje nogometne godine, HNL ga baš i nije impresionirala.

 - Na vrhu su se odvojile četiri najbolje momčadi, koje će voditi borbu za trofeje, a ostali ipak nisu na tom nivou. Hrvatska ima jako puno talentiranih nogometaša, što se vidi i po snazi vaše reprezentacije, koja je skup vrlo kvalitetnih igrača, no ni rezultati klubova u Europi, a ni reprezentativni rezultati nisu na tom nivou.  

Na sugestiju kako je onda vjerojatno u pitanju loše vođenje, kako klubova, tako i reprezentacije, samo se nasmijao. Dovoljno je iskusan da se uz gomilu problema u grčkom nogometu, ne želi miješati u ove naše.

- Kod nas je stanje stvarno loše, sve se već dugo radi u interesu jednoga kluba, predsjednik Saveza kontrolira sve, a kad se dogodi nešto što nije po njegovoj želji...

Iako bi rado povukli paralelu sa stanjem kod nas, Gentsoglou je radije o pozitivim stvarima.

- Oduševljen sam velikim brojem mladih talenata, kako u Hajduku, tako i u ligi, no ne želim o imenima, nema smisla, još su mladi. Od suigrača mogu istaći tek kapetana Lovru Kalinića, koji je sjajna osoba i odličan golman, te moju dvojicu 'Talijana' Saida i Memollu, s kojima se najviše družim, jer pričamo isti jezik, pa se najbolje razumijemo.

Ne impresioniraju ga zvučna nogometna imena, tako mu je idol Michael Carrick, a oduševljen je brzinom kojom se prilagodio na život u Splitu.

- Ovdje je život vrlo sličan Grčkoj, slična je i hrana, i vrijeme je lijepo, a i ljudi su jako ljubazni, tako da se osjećam kao kod kuće.

Ni osamljenost mu ne pada teško.

- Moja obitelj živi u Kavali, s 14 godina otišao sam u Atenu igrati nogomet. Navikao sam na samački život, a za desetak dana dolazi mi sin i njegova majka.

Aggeliki Iliadi popularna pjevačica grčke narodne glazbe i nogometaš Hajduka u vezi su od 2013., no nikad se nisu vjenčali, pa ni nakon rođenja sinčića Vassilisa prije 2.5 godine.

- Kad sam je prvi put sreo, osjetio sam nešto što nisam osjetio nikad u životu - priznao je grčkim medijima, koji pokazuju veliki interes za popularni par.

Pogotovo nakon što je njihova burna veza zapala u krizu, toliko duboku da su se borili za skrbništvo nad sinom. No nedavno su se pomirili, ljubav ponovno cvate, a lijepa Aggeliki i mali Vassilis će za desetak dana doputovati u Split.

- Jedva ih čekam vidjeti - priznao nam je Gentsoglou, kome ne smeta što je njegova djevojka popularnija od njega.

- Za mene je to normalno, ništa neobično. Osobno ne marim previše za slavu i popularnost, želim samo raditi ono što volim.
Iako ne dijeli Aggelikinu strast prema 'buzukiju', voli je slušati.

- Neke njene pjesme mi se sviđaju, ali iskreno ne baš sve, volim drugu vrstu glazbe - priznaje.

Tko zna, ako Gentsoglou ostane duže u Hajduku, možda lijepa Aggeliki odradi i pokoji koncert u Splitu.

- Nisam razmišljao o tome, to je njezin posao u koji se ne mješam. Ali sigurno će doći na Poljud, pogledati pokoju utakmicu sa sinom. Nadam se da će ostati do 17. prosinca kad igramo s Dinamom. Ne bojim se da bi petarde i baklje mogle uplašiti sina, bilo bi to zanimljivo iskustvo za njega, vidjeti oca kako igra tako veliku utakmicu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka