Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Halilović igra u Šibeniku, hoću ekipu s gardom, mi smo Rijeka i normalno da idemo na pobjedu'

'Halilović igra u Šibeniku, hoću ekipu s gardom, mi smo Rijeka i normalno da idemo na pobjedu'
3

Kreće i Rijeka na riječki pogon. Brojne ozljede u obrani, još 2-3 pojačanja u dolasku, ali sezona počinje bez obzira na izostanke i očekivane promjene. Tadić je zadnji put u Šibeniku pobijedio 5-0

VIDEO

Rijeka u Šibenik ide bez Mitrovića, Solana i Galešića, Halilović je daleko od optimalne forme, čekaju se još 2-3 pojačanja, ali novi šef struke Dragan Tadić ne želi čuti ni slovo o problemima, nedostacima, otegotnim okolnostima.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka na riječki pogon

Pokretanje videa...

Tadić i Budicin preuzeli Rijeku 00:29

Tadija na press-konferenciji uoči 1. kola nove sezone nije emitirao ni pola posto bahatosti nego na pitanja o nedostacima reagirao... Spontano riječki.

- Normalno da idemo na pobjedu. Prvo kolo je uvijek specifično, za mene će biti utoliko više jer to će biti moja prva utakmica na klupi A momčadi mog kluba, ali mi smo Rijeka i neke se stvari same po sebi podrazumijevaju. Hoću ekipu s gardom i pobjedu na otvaranju sezone - priča Tadić.

- Izostanci i očekivana pojačanja? Ma rekao sam već: nema plakanja. Ovi igrači koje imam na treningu za mene su najbolji na svijetu. Jesam, dobio sam ono što sam tražio na pripremama. Pokazali su da su svjesni za koji klub igraju i da u svakom trenutku moraju dati svojih 100%. Znaju što navijači očekuju od njih. Pa ja sam navijač Rijeke i svaki dan kad dolazim na Rujevicu srce mi je puno kad vidim ljude koji po suncu čekaju za sezonske ulaznice, mašu nam, pružaju podršku. I moramo i želimo im vratiti to povjerenje i podršku.

Transfer života Riječanina (17): Cijela obitelj navija za Juventus
Transfer života Riječanina (17): Cijela obitelj navija za Juventus

Sastav za Šubićevac?

- Znam sastav, a na dan utakmice ću odlučiti o sustavu, da li s tri ili četiri iza. Da, Halilović je u kadru i konkurira za momčad. On je naše veliko pojačanje i nije 100% spreman, ali ima određenu minutažu u nogama i normalno da ide s nama u Šibenik.

Kapetan Haris Vučkić vraća se u sastav nakon pauze u generalki s Koprom. Ivan Smolčić sjedio je uz Tadića u press-centru Rujevice, on će ili na desnog beka ili na desnog stopera, ovisno u sustavu za koji se odluče Tadić, Budicin i Đalović.

- Nije mi frustrirajuće što čekamo još pojačanja. Znali smo da će momčad doživjeti brojne promjene i da će se svi ti potezi prijelaznog roka razvući kroz ljeto. Isto se dogodilo i Šibeniku, također su prošli kroz velike promjene. To je sada jedna posve drukčija momčad, s drukčijim načinom igre u odnosu na prošlu sezonu. Puno su kompaktniji, imaju novi, promijenjeni pristup.

Miškovićeva Rijeka već je bila jača i od ozljeda i od protivnika
Miškovićeva Rijeka već je bila jača i od ozljeda i od protivnika

Posebna utakmica za Tadića, debi na klupi prve momčadi Rijeke i... Nije loše da je u Šibeniku?

- Da, imam baš jako pozitivna iskustva sa Šubićevca iz prošle sezone kad sam kao trener Hrvatskog dragovoljca pobijedio 5-0 - nasmiješio se Tadić pa na inzistiranje novinara progovorio i o ozlijeđenima. S nekim dobrim vijestima:

- Mitrović se tek vratio iz Finske s operacije, nećemo špekulirati o tome koliko će mu trebati za oporavak, ali Galešić bi mogao u trenažni proces za tjedan-dva, a velike su šanse da se Solano vrati dosta brže nego što se pretpostavljalo.

Ivan Smolčić rekao je kako je momčad svjesna koliko je važna prva utakmica. Zbog bodova, zbog atmosfere, dobrog starta u sezonu pa i europske utakmice s Djurgardenom (prvi susret 2. pretkola Konferencijske lige u četvrtak na Rujevici).

Mitrović operiran u Finskoj! Marca piše o Alenu Haliloviću
Mitrović operiran u Finskoj! Marca piše o Alenu Haliloviću

Tadić o Šveđanima: ne razmišlja.

- Uopće ne razmišljam o toj utakmici. To dolazi na dnevni red nakon Šibenika. Fokus samo na prvu tekmu koja je pred nama, a to je 1. kolo domaće lige. Idemo po pobjedu, neovisno o tome tko nam nedostaje i u kojem ćemo sastavu i sustavu igrati. Čeka nas neugodan protivnik i težak ispit, ta specifična prva službena utakmica sezone, ali cilj je jasan. Pobjeda - rekao je Tadić.

Sastav, naravno, nije izrecitirao, ali na golu će biti Labrović, u obrani Pavlović, Krešić, Vukčević i Smolčić, u vezi Selahi, Alvarez i Vrančić, a u napadu Vučkić i dvojica između terceta Obregon, Ampem i Bušnja, ovisno o tome hoće li se igrati s tri stopera ili četvoricom u zadnjoj liniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica