Obavijesti

Sport

Komentari 3

Miškovićeva Rijeka već je bila jača i od ozljeda i od protivnika

Miškovićeva Rijeka već je bila jača i od ozljeda i od protivnika
5

Mitrović out, Solano out, Galešić out, Halilović van forme, čekaju se nova pojačanja, a sezona je pred vratima i u HNL-u i u Europi. Tadić ima puno problema, ali i - puno aduta

VIDEO

Rijeka ima jaku momčad, ali neki od najjačih i najvažnijih igrača su ili ozlijeđeni ili van forme, a sezona počinje za pet dana. Što je još važnije: svi ozlijeđeni su stoperi ili bekovi, a za deset dana se igra i prva - europska utakmica!

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Naravno, kad te udari peh onda udari i desetkuje jednu liniju momčadi, a u Europi imaš samo jedan popravni i to samo ako baš žestoko ne uništiš stvar već u prvoj tekmi.

Sve je počelo ozljedom kolumbijskog desnog bočnog Andresa Solana već u uvodnim taktovima ljetnih priprema. Druga je to ozbiljnija Solanova ozljeda u manje od pola godine otkad je u klubu. Out će biti od 2-3 do 5-6 mjeseci, ovisno o tome hoće li se koljeno liječiti konvencionalnom metodom ili operacijom.

Dresovi spektakularni, navijači vrhunski... Momčad se još traži
Dresovi spektakularni, navijači vrhunski... Momčad se još traži

Dečko je prošao školu Atletico Madrida i odmah pokazao da je pojačanje, ali najprije je zbog ozljede nasušno nedostajao Goranu Tomiću pa sada i njegovim nasljednicima Draganu Tadiću i Faustu Budicinu, a jedina je prirodna opcija na desnoj strani obrane ako se igra s četiri igrača u zadnjem redu.

Mitrović došao i - ozlijedio se

Onda se u prvoj prijateljskoj utakmici ozlijedio i sjajni mladi stoper Niko Galešić. Dijete kluba, Tadić ga je u kadru imao i kao šef riječke juniorske momčadi pa onda i kao glavni trener H.Dragovoljca.

Jedan sudar glavama s protivničkim igračem i - potres mozga zbog kojeg se pauzira mjesec dana prije povratka treningu. Pa onda još hvatanje forme nanovo... Galešić je van stroja još 3-4 tjedna. A zlata bi bio vrijedan, posebno u igri s tri stopera.

I na kraju, pojačanje/povratnik čiji je angažman žestoko odjeknuo u cijeloj Hrvatskoj, stoperski majstor Matej Mitrović ozlijedio se u prvih pola sata prijateljske utakmice koju je odigrao po povratku.

Jedno uklizavanje u laganoj pripremnoj tekmi s Triglavom, ozljeda zadnje lože, operacija u Finskoj... Mjesecima će biti van stroja.

Pa Tadić na desnom beku 'improvizira' sa Ivanom Smolčićem ili Denisom Bušnjom i Princeom Ampemom ako se igra s tri stopera, a s tri stopera je rizično igrati jer su zapravo ostala samo tri: Krešić, Pavlović i Smolčić.

Bespotrebno je i lamentirati o tome koliko je zadnja linija slabija bez Mitrovića i Solana, to su - silno neugodni izostanci, veliki udarci za ono što su Tadić & co. planirali i pripremali.

Halilović tek hvata formu

Da stvar bude 'bolja' i vrijeme za ulazak u formu (nadajmo se: bez problema s ozljedama) trebat će i mega-pojačanju, Alenu Haliloviću. Njegov je dolazak u Rijeku odjeknuo ne samo u Hrvatskoj nego i regiji i Europi.

U pitanju je nogometni dragulj kojeg je kao srednjoškolca iz Dinama kupila Barcelona, a dio karijere bio je i u Milanu. Radi se o jednom od najvećih talenata koje je Hrvatska uopće imala, ali koji je prerano otišao u jedan od najvećih planetarnih klubova pa se putem pogubio i sada, s 26 godina, karijeru odlučio oživjeti tamo gdje su je oživjeli mnogi: u Rijeci.

Halilović nije ozlijeđen, a radi se o takvom majstoru da i u pola sata ili jednom poluvremenu može napraviti razliku i u HNL-u i u Europi. Na leđa je, kako i dolikuje, dobio 'desetku', ali Tadić, Budicin, Đalović i ostatak struke sigurno će ga itekako oprezno i postupno uvoditi u sve jači ritam.

Halilović je čudesno dobar nogometaš, a nakon peha s Mitrovićem i Solanom riječka struka puše, ne na hladno nego i na smrznuto. Naravno, da su Halilović i Mitrović u inozemstvu napravili ono što su planirali i za što sigurno imaju talenta, danas ne bi bili u Rijeci nego npr. Barceloni ili Interu i sličnim Euro-gigantima.

Isto vrijedi i za Vučkića, isto je vrijedilo za Drmića, Murića i mnoge klasne igrače koji su na Kvarner došli da pokažu koliki su majstori. Došli i - uspjeli. Pa će tako i Halilović i Mitrović, samo treba vremena.

Tadić: Nema 'plakanja'!

Pozitiva? Ne da je ima nego su pozitiva i optimizam jedini mogući pristup!

  1. Rijeka i bez ozlijeđenih ima i dobru momčad i tradiciju i mentalitet i ambiciju koju ne treba susprezati
  2. Palikuča će do kraja prijelaznog roka (31. kolovoza) sigurno dovesti istinska pojačanja na deficitarnim pozicijama
  3. ne treba kmečati nego dati šansu mladima: I.Smolčić može na desnog beka, Obregon i Frigan zaslužuju šansu na 'devetki' na koju može i kapetan Vučkić, Bušnja može pokriti desni bok, Lepinjica može na stopera
  4. svi će se ozlijeđeni oporaviti, a oni koji dugo nisu igrali ući u optimalnu formu
  5. riječka je publika odmah dala do znanja kako će svojom podrškom istrpjeti i sazrijevanje mladih i ulazak u formu iskusnijih, dakle: i struka i igrači imaju vremena da u miru stvaraju Rijeku na riječki pogon u ovoj ludoj, nikad doživljenoj sezoni koju će Svjetsko prvenstvo presjeći u - prosincu
Rijeka tražila i dobila: Jadranski derbi neće se igrati 24. srpnja
Rijeka tražila i dobila: Jadranski derbi neće se igrati 24. srpnja

U subotu 1. kolo HNL-a u Šibeniku, drugi četvrtak prva utakmica 2. pretkola sa švedskim Djurgardenom na Rujevici zbog koje je na Rijekin zahtjev odgođen Jadranski derbi u Splitu.

Kako kaže Tadić: 'Nema plakanja. Momčad se stvara u hodu, a na nama je da uvijek izvučemo maksimum iz kadra koji u datom trenutku imamo na raspolaganju. Znam da će biti još pojačanja i odlazaka, ali sada sam fokusiran jedino na ekipu koju imam na treninzima, njima vjerujem i oni tu podršku zaslužuju. Samo neka budu svjesni da igraju za veliki klub, za Rijeku, i tako igraju i tako se ponašaju'.

To je - to. Sutra s Mitrovićem i Halilovićem, danas bez njih... Kako god bilo ovo je Rijeka, Miškovićeva Rijeka i neka s takvim stavom istrčava na hrvatske i europske travnjake.

Nema bespotrebnih imperativa, nema straha od navijačke odmazde, atmosfera u klubu i na tribinama maksimalno pozitivna. Zapravo, s kojom ozljedom više ili manje, Rijeka je doslovno - idealan klub za premošćivanje teškoća kakve su ih 'napale' uoči početka sezone!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome