Obavijesti

Sport

Komentari 10

Haliloviću ne ide prema planu: Ušao u prvih 11 pa se ozlijedio

Haliloviću ne ide prema planu: Ušao u prvih 11 pa se ozlijedio

Jako je blizu punom povratku u formu. Ja jako znam koliko je on bio dobar igrač, i koliko jest dobar igrač. Ali da budemo pošteni, prošao je jedan tjedan kako je on u punom trenažnom procesu, rekao je Karanka

VIDEO

Jako dugo se spominjao i Hajduk, ali Alen Halilović (24) je prije mjesec dana donio odluku i potpisao za Birmingham. Za nekad velikog talenta koji je lutao Europom je najbitnija minutaža za povratak samopouzdanja, a u engleskom drugoligašu su mu to i obećali.

Prošlo je mjesec dana od njegovog dolaska u Birmingham gdje je četiri puta bio izvan sastava, dvaput na klupi, a nastupio je u svega tri utakmice uz skromnu minutažu od 58 minuta. 

Aitor Karanka mu je na Boxing Day odlučio dati priliku od prve minute. Halilović je u remiju protiv Nottinghama proveo 45 minuta, ali nije se proslavio. Karanka ga je zamijenio na poluvremenu, ali ne zbog loše igre, već zbog ozljede.

Birmingham ga je doveo kako bi mu donio dimenziju više u napadačkom dijelu igru, a uz to kako bi i sebi donio nogometni procvat i povratak u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nakon početnih predstava u novome klubu, to se zasad čini jako daleko. 

- Bez obzira na nekoliko dobrih poteza, stalno se činilo da mu nedostaje širina ideja i opcija prije nego što je na poluvremenu zamijenjen zbog ozljede - piše Birmingham Mail koji mu je dao ocjenu 5.5.

A bivši pomoćni trener Real Madrida je ovako zborio prije utakmice.

- Jako je blizu punom povratku u formu. Ja jako znam koliko je on bio dobar igrač, i koliko jest dobar igrač. Ali da budemo pošteni, prošao je jedan tjedan kako je on u punom trenažnom procesu, dakle tek posljednjih sedam dana trenira 100 posto sa svojim suigračima. Otkad je stigao jednostavno je bilo nemoguće trenirati zajedno s osam utakmica u četiri tjedna. Ovaj zadnji tjedan je bio dobar za njega, i sada počinje njegova prilagodba na Championship. Dobro je radio, i sad je blizu.

Birmingham ni ove sezone ne briljira, nalazi na tek 17. mjestu i jasno je svima da će se Alen morati što prije probuditi ako želi dobiti veću minutažu jer je klub u takvom položaju da ne može trpjeti probleme u razvoju igrača. 

Naravno, Halilović je jako dugo bez utakmica i teško je odmah od njega očekivati bljesak, ali Englezi smatraju da je u odigranim utakmicama morao pokazati puno više. 

Nevjerojatan talent je i dalje tu, ali ono što mu fali je kontinuitet i samopouzdanje. A mnogi se i dalje pitaju što bi bilo da nije tako rano otišao u Barcelonu. 

Europa League - Group Stage - Group F - AC Milan v F91 Dudelange

U Alenovoj karijeri sve je išlo ubrzanim tempom. Bio je 'projekt' čelnika Dinama koji su ga pompozno najavljivali i gurnuli u vatru seniorskog nogometa još kao juniora. Debitirao je 29. rujna 2012. u derbiju Dinama i Hajduka u Maksimiru, a već u idućem kolu postigao je i svoj prvi seniorski gol. Alen je i najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, tadašnji izbornik Igor Štimac dao mu je priliku za prvi nastup nekoliko dana prije 17. rođendana, a s tek navršenih 18. potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom.

No kao i mnogi mladi igrači prije njega, nije uspio u velikoj Barci, za koju je odigrao svega jedan službeni susret. Kasnije ga je put vodio u HSV i Milan, u međuvremenu je odlazio na posudbe u Sporting Gijón, Las Palmas, Standard i Heerenveen...  Iako je od starta imao trasiran put i priliku da napravi sjajnu karijeru, dojam je da je rani odlazak u Barcelonu bio jako loš potez koji je Alenovu karijeru odveo u krivom smjeru. Priliku je dobio u Birminghamu, ali hoće li je iskoristiti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante