Sport

Komentari 4

Halo, NBA? Prkačin će postati osmi Hrvat u prvoj rundi drafta

Halo, NBA? Prkačin će postati osmi Hrvat u prvoj rundi drafta

Prkačin, koji je u veljači potpisao trogodišnji ugovor s Cibonom, trebao bi se naći u prvom krugu izbora, a bude li taj izbor za sve strane zadovoljavajuć, u Cibonu se neće vraćati...

Sve su šanse da će od jeseni Hrvatska dobiti još jednog igrača u NBA ligi. Roko Prkačin (18), kapetan Cibone, definitivno izlazi na NBA draft, odnosno neće povući svoju prijavu, na što ima pravo tamo do konca lipnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prkačin, koji je u veljači potpisao trogodišnji ugovor s Cibonom, trebao bi se naći u prvom krugu izbora, a bude li taj izbor za sve strane zadovoljavajuć, u Cibonu se neće vraćati... I usput će postati najmlađi igrač u najjačoj ligi svijeta.

Prije drafta vjerojatni Mršićev izbor za jedan od 12 dresova u olimpijskim kvalifikacijama pohodit će kampove kako bi se pokazao potencijalnim poslodavcima i još malo učvrstio svoju poziciju. Ne dogodi li se značajniji zaokret u prognozama, bit će osmi Hrvat u prvoj rundi nakon Dalibora Bagarića, Zorana Planinića, Darija Šarića, Marija Hezonje, Dragana Bendera, Ante Žižića te Luke Šamanića.

- Cibona je moj klub koji mogu nazvati domom. Nastavit ću trenirati i raditi na sebi, a svi moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila - govorio je Prkačin sredinom veljače.

Tu Cibonu gdje je bila, nažalost, on neće vraćati. U međuvremenu Prkačin je još pojačao svoje brojke u ABA ligi koju je završio s 13,6 koševa i 6,8 skokova u prosjeku, posebno onom partijom protiv Zadra na Višnjiku s 38 koševa i 10 skokova, kada su ga NBA skauti njegovo ime debelo podcrtali...

Najčitaniji članci