Obavijesti

Sport

Komentari 42

Hamilton slavio na 1000. utrci u F1! Ferrari ponovno podbacio

Hamilton slavio na 1000. utrci u F1! Ferrari ponovno podbacio
1

Leclerc je bio brži od Vettela na stazi, ali Ferrari je odlučio dati prednost Nijemcu na početku utrke. Čini se da je momčad talijanskog predstavnika donijela krivu odluku i kompromitirala utrku

VIDEO

Pobjednik slavljeničke 1000. utrke Formule 1 za Veliku nagradu Kine je Lewis Hamilton na vrlo dominantan način. Na startu je lako prestigao momčadskog kolegu Valtterija Bottasa koji je završio drugi. Savršen start sezone za Mercedes s tri uvezane dvostruke pobjede na startu sezone.

Treći je bio Sebastian Vettel Ferrariju. Utrka za zaborav za Ferrari, od koje su puno očekivali. Očekivali su da će ostati najbrži kao u Bahreinu no Mercedes ih je prestigao. Niti Charles Leclerc neće po dobrom pamtiti utrku. Kompromitiran strategijom završio je na petom mjestu iza Maxa Verstappena.

Upravo se dogodila situacija gdje je Leclerc bio brži od Vettela na stazi, ali Ferrari je odlučio dati prednost Nijemcu na početku utrke. Leclerc je nekoliko krugova vozio iza Vettela radeći brža vremena, Ferrari je opet dao prednost svojem prvom vozaču i, čini se, donio krivu odluku.

Verstappen je iskoristio tu pomutnju u Ferrariju te došao do četvrtog mjesta, iako je mogao biti i treći u jednom trenutku. Njegov momčadski kolega Pierre Gasly je završio šesti skoro minutu iza Verstappena. Razlog je njegova odluka da ode po novi set mekih guma te u zadnjem krugu odvozi najbrži krug za dodatni bod, u čemu i uspijeva. Francuzu je konačno krenulo na bolje te je imao puno bolju utrku nakon prve dvije loše utrke.

Daniel Ricciardo je konačno imao dobru utrku koju je okrunio sedmim mjestom. S druge strane, Nico Hülkenberg je morao odustati zbog mehaničkog problema.

Bodove je osvojio i Sergio Perez iza kojeg je završio Kimi Raikkonen nakon još jedne dobre predstave i nekih fantastičnih pretjecanja, pogotovo u borbi sa dva Haasa. Deseti je bio Alexander Albon čiji je rezultat još značajniji zbog činjenice da je startao iz boksa.

McLaren je imao prelošu utrku od samog starta. Počelo je s kontaktom oba njihova vozača sa Daniilom Kvjatom koji je prvo imao kontakt sa Sainzom a potom je kao torpedo udario u Norrisa. Norris kasnije odustaje a Sainz završava kao 14.

Sljedeća je utrka u Azerbajdžanu za dva tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome