Obavijesti

Sport

Komentari 9

Haye: Neću boksati s Kličkom jer je najobičnija kukavica

Haye: Neću boksati s Kličkom jer je najobičnija kukavica
1

Odbio je boksati u Engleskoj, inzistirao da sam bira rukavice, da u ring uđe nakon mene, da sjedi u crvenom kutu i da ima njemačkog doktora, rekao je David Haye...

VIDEO

U srijedu je ukrajinski boksač u teškoj kategoriji, 34-godišnji Vladimir Kličko, najavio borbu protiv Britanca Davida Hayea za naslov svjetskog prvaka po verzijama IBF, WBO i WBA za drugi srpnja.

No objavio je i da će samo dva mjeseca uoči te borbe, 30. travnja, boksati protiv britanskog izazivača Dereka Chisore. 

Kad je to čuo, 30-godišnji je Haye poludio rekavši da više nikad neće imati posla s braćom Kličko, jer smatra da se Ukrajinac, bude li boksao s Chisorom zadnjeg dana travnja, neće stići oporaviti do drugog srpnja, te da će na koncu borbu otkazati.

- Uistinu smo dogovorili borbu za 2. srpnja u Njemačkoj. Svi su, uključujući nositelje TV-prava, Sky Sports i RTL, bili sretni dogovorom. No, tijekom cijelog procesa pregovora Vladimir je kukavički tražio prostor za izlazak iz posla. Cijelo je vrijeme dolazio s novim zahtjevima te sam na kraju shvatio da se on ne želi boriti – rekao je Haye nastavivši:

- Odbio je najprije boksati u Engleskoj, inzistirao na tom da sam bira rukavice, da u ring uđe nakon mene, da sjedi u crvenom kutu i da ima njemačkog doktora. Također je inzistirao na tome da njegovo ime bude prvospomenuto na svim promotivnim materijalima. Složio sam se na kraju sa svim njegovim zahtjevima. Onda je objavio da dva mjeseca prije našeg meča boksa s Chisorom.

- Ako se naša borba ne dogodi 2. srpnja, neće se nikada. U tom ću slučaju jednom zauvijek prekrižiti Kličke. Znam da se mogu umiroviti s glavom visoko uzdignutom, svjestan da sam učinio sve kako bi do borbi s obojicom došlo.

Haye, svjetski prvak po WBA verziji, planirao je krajem godine još boksati protiv Vitalija Klička pa se onda povući iz ringa. Tako je barem cijelo vrijeme tvrdio.

Sada se sprema tražiti novog protivnika za svibanj ili lipanj. Najbliži je prihvaćanju ponude uzbekistanskog izazivača Ruslana Čagajeva.

Vladimir Kličko inače je svjetski prvak po WBO i IBF verzijama. Njegov pet godina stariji brat Vitalij drži pojas svjetskoga teškaškog prvaka u WBC verziji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki