Obavijesti

Sport

Komentari 18

Heroj Cityja: Ma neće meni klinci govoriti kad da pucam

Heroj Cityja: Ma neće meni klinci govoriti kad da pucam
2

Nije važno koliko puta nešto napravite, nego kako i kada to napravite. Nekad ne mogu objasniti ovakve stvari. Zabijam ovakve golove na treningu, rekao je Kompany nakon pobjede nad Leicesterom...

VIDEO

Za devet mjeseci Manchester bi mogao doživjeti baby boom. Razlog? Nevjerojatni Vincent Kompany! City se mučio protiv Leicestera(1-0), jednostavno ništa nije htjelo ući u gol, a onda se ukazao on. Napunio je municiju, lansirao raketu i pokazao što može i sa 33 godine. Golom Belgijca Građani su došli do vrijedna tri boda i stavili jednu ruku na trofej Premier lige kolo prije kraja.

No, nitko mu nije vjerovao. Kompany je uzeo loptu na sredini terena, poveo ju i krenuo pucati, a u tome trenutku se nekoliko igrača Cityja zaderalo: NEEEEEEE. Ali, na njihovu sreću, Belgijac ih nije poslušao i zabio je golčinu o kojoj će se pričati godinama na Etihadu.

Pogledajte: Golčina Kompanyja koja je 'građane' približila tituli
Pogledajte: Golčina Kompanyja koja je 'građane' približila tituli

- Bio sam frustriran jer su svi govorili - nemoj pucat! Stvarno sam to mogao čuti, te sam na sekundu razmislio: nisam došao do ove pozicije u karijeri da bi mi mlađi igrači govorili kada mogu uputiti udarac prema golu a kada ne. Opalio sam po golu i ušla je - rekao je za Sportklub presretni heroj plavog dijela Manchester Vincent Kompany.

Bio mu je to prvi udarac van šesnaesterca nakon 2013. godine, no u pravom trenutku odabrao je kada će pucati i donio veliku pobjedu svojoj momčadi. On je prava legenda Cityja, došao je na početku samog projekta i tu je već od 2008. godine. Prošao je pakao u karijeri, mučio se ozljedama. Ako je itko zaslužio praktički donijeti Cityju naslov, onda je to upravo on, čovjek koji je uvijek ostavljao srce na terenu, a ovaj put je ubio pauka u rašljama za svoj 17. gol u karijeri, i zanimljivo, svaki je bio za Građane.

Kada je sudac svirao kraj, Vincent je pao na koljena i zaplakao. I sam je svjestan koliko se namučio tijekom karijere, ali sve je pobijedio i postao je heroj Etihada.

- Nije važno koliko puta nešto napravite, nego kako i kada to napravite. Nekad ne mogu objasniti ovakve stvari. Zabijam ovakve golove na treningu. Ali jednostavno samo to osjetio i zabio. Mislim da je najbitnija vjera. Ako vjerujete da možete nešto učiniti, to ćete učiniti - mudro i filozofski bez euforije, rekao je heroj Pepa Guardiole.

Do kraja je ostalo još samo jedno kolo, a City pobjedom kod Brightona 11. svibnja može i službeno osigurati naslov. Iako je titula tu, sasvim blizu, Belgijac rutinerski i razumnu staje na loptu i dodaje da nije sve gotovo.

- Polako, nismo još osigurali naslov. Možemo biti sretni što smo se doveli u ovakvu završnicu sezone. Možemo osvojiti naslov i čekaju nas još dva finala - završio je Vincent Kompany.

Zahvaljujući jednom ćelavom gospodinu, City drži pehar u rukama, a u nedjelju ga moraju samo podići. A ta čast pripasti će upravo njemu. Vođi i kapetanu, čovjeku koji im je donio naslov....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu