Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hezonja nakon godinu dana seli iz Portlanda: Ide u Memphis!

Hezonja nakon godinu dana seli iz Portlanda: Ide u Memphis!

Ova vijest je došla pomalo iznenađujuće nakon što su se pojavile informacije kako je Portland Hezonji ponudio novi jednogodišnji ugovor vrijedan 1,98 milijuna dolara. To se na kraju nije dogodilo...

VIDEO

Daj, brate, nauči moje prezime, žalio se hrvatski košarkaš kada ga je poznati američki novinar prije više od godinu dana prozvao Mario Hezonjia.

Pokretanje videa...

Hezonja, navijač 00:14

Molba nije uspjela jer je Mario ostao Hezonjia, ali klub je novi. Više nije Portland, već Memphis. Nakon godinu dana i četiri mjeseca, koliko je proveo u Blazersima u društvu Damiana Lillarda, Marija Hezonju put nosi u 3600 km daleki Memphis.

Objavio je to Adrian Wojnarowski, čovjek koji sve zna što se tiče NBA lige, ali ne i Hezonjino prezime. Portland je zauzvrat dobio Turčina Enesa Kantera koji je igrao u Blazersima prije dvije godine, a s hrvatskim košarkašem u Memphis ide 30. pick ovogodišnjeg Drafta Desmond Bane.

 Riječ je pomalo neočekivanoj razmjeni u kojoj su Blazersi odlučili vratiti bivšeg centra. To vjerojatno znači kako bi klub uskoro mogao napustiti centar Hassan Whiteside koji je došao kao veliko pojačanje, ali je razočarao prošle sezone. A iz cijele priče je 'izvisio' hrvatski košarkaš koji će veću minutažu tražiti u Memphisu, u klubu u kojem je od 2002. do 2003. igrao Gordan Giriček.

Ova vijest je došla pomalo iznenađujuće nakon što su se pojavile informacije kako je Portland Hezonji ponudio novi jednogodišnji ugovor vrijedan 1,98 milijuna dolara. Mario u prošloj sezoni nije oduševio. Bio je igrač rotacije, prosječno dobivao 16 minuta po susretu pa tako ni u Blazersima nije uspio opravdati silna očekivanja koja su nad njim još od 2015. godine kada je došao u NBA kao jedan najtalentiranijih Europljana. Proveo je tri godine u Orlandu, jednu u Knicksima te jednu u Portlandu.

NBA: Denver Nuggets at Portland Trail Blazers

Zapravo, era u Portlandu ostat će mu zapamćena jedino po tome kako je sam sebi zatvorio vrata reprezentacije. Od ignoriranja izbornika Veljka Mršića u hotelu u Las Vegasu, nejavljanja na mobitel, a sve je kulminiralo nedavnom izjavom kako mu se ne da igrati za Hrvatsku jer je umoran. Tu je prekipjelo izborniku koji je rekao da ga više nikad neće zvati.

Sve je upućivalo na to kako će Draženov broj 44 nositi i sljedeće sezone u Moda Centru, ali GM Neil Olshey je imao neke druge planove.

NBA: Brooklyn Nets at Portland Trail Blazers

Uz najveće zvijezde Damiana Lillarda i C.J. McColluma je prosječno zabijao 4,8 poena, 0,9 asistencija te 3,6 skokova što je premalo za igrača takvog talenta kao što je on. 

Hezonji će Memphis biti četvrti klub u NBA karijeri koju je započeo 2015. godine kada ga je Orlando izabrao kao 5. picka na Draftu, a u Grizzliesima će ga dočekati hrvatski trener Neven Spahija koji je tamo u ulozi pomoćnog trenera.

A što ga tamo čeka? Čeka ga trener Taylor Jenkins s talentiranom i potentnom momčadi kojoj je play-off prošle sezone izmaknuo za dlaku, a u odlučujućoj utakmici pobijedio ih je baš Hezonjin Portland.

Jasno, glavna zvijezda momčadi je fantastični Ja Morant, tu je i litavski centar Jonas Valančiunas. Za minutažu će se boriti s Kyleom Andersonom i Brandonom Clarkeom koji je prošle sezone zabijao 12 poena u prosjeku. Tu je i bivši košarkaš Miamija Justise Winslow koji je pak prosječno zabijao 11 koševa po susretu. Obojica imaju bolju statistiku, a hrvatski košarkaš će sigurno dobiti minutažu. E sada, hoće li ona biti veća od one koju je imao u Portlandu, to ovisi samo o njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...