Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hezonja prvak Europe s Realom! U drami su srušili Olympiakos

Hezonja prvak Europe s Realom! U drami su srušili Olympiakos

Real je prošle godine za jedan poen izgubio finale od turskog Anadolu Efesa, a ovo je za madridski klub prvi naslov od 2018., kad ih je do trijumfa u Euroligi predvodio Luka Dončić. Hezonja je danas bio sjajan

VIDEO

Košarkaši madridskog Reala u finalnoj utakmici završnog turnira Eurolige pobijedili su grčki Olympiakos sa 79-78 i tako u svom 20. finalu po 11. put osvojili naslov najbolje momčadi Starog kontinenta.

Pobjednički koš postigao je Sergio Llull tri sekunde prije kraja utakmice za 79-78, što mu je bio jedini ubačaj na utakmici. Na drugoj strani, nakon minute odmora, Kostas Sloukas je promašio šut za dvicu.

Mario Hezonja je imao istaknutu ulogu u pobjedničkom momčadi sa 12 koševa, tri skoka i dvije ukradene lopte. Najbolji igrač Reala, pogotovo u završnici, bio je Sergio Rodriguez sa 15 poena i devet asistencija. Centar Walter Tavares je uz 13 koševa imao i 10 skokova, a 11 poena je ubacio Fabien Causer.

Kod Olympiakosa je najbolji bio Saša Vezenkov sa 29 koševa i devet skokova, dok je Isaiah Canaan postigao 21 poen. Grci su u svom devetom finalu ostali na tri naslova prvaka Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Olympiakos je sjajno otvorio utakmicu preciznim dalekometnim šutovima i došao do vodstva 24-12. No, uslijedilo je bolje obrambeno razdoblje u igri Reala, koji se dobar dio utakmice branio zonom, pa se madridska momčad serijom 9-0 na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu brzo vratila u rezultatsku ravnotežu koja je potrajala do samoga kraja utakmice.

Ipak, činilo se da je Olympiakos bliži trofeju, kad je grčka momčad tricom Vezenkova povela 74-67 šest minuta prije kraja. Grci su i u zadnje tri minute ušli s +6 (76-70), ali je tada igru Reala u svoje ruke uzeo Sergio Rodriguez te asistencijom za Tavaresa, ubačajem za dvicu i pogođenom tricom 45 sekundi prije kraja za 77-78 doveo svoju momčad u priliku za pobjedu koju im je tri sekunde prije kraja svojim jedinim košem na utakmici donio Llull.

Real je prošle godine za jedan poen izgubio finale od turskog Anadolu Efesa, a ovo je za madridski klub prvi naslov od 2018., kad ih je do trijumfa u Euroligi predvodio Luka Dončić.

Mario Hezonja je na europskom tronu postao nasljednikom Krune Simona, koji je s Anadolu Efesom osvajao naslov pobjednika Eurolige u prethodne dvije sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...