Sport

Komentari 21

Hezonja se slomio: Kobe, igrat ćemo 1 na 1 kad dođem gore...

Hezonja se slomio: Kobe, igrat ćemo 1 na 1 kad dođem gore...

Moj heroj, idol, učitelj, mentor, košarkaški otac, trener... Oblikovao je mentalitet koji me nosio kroz sve, od Hrvatske preko Barcelone do njegova NBA-a i našeg doma u akademiji, napisao je Mario

Košarkaši Portland Trail Blazersa odigrali su posljednju utakmicu u NBA-u na jedan od najtužnijih dana u njenoj povijesti, a na parketu je bio i jedan Hrvat.

Mario Hezonja (24) posebno je bio vezan uz Kobea Bryanta (41) koji je poginuo u padu helikoptera s kćeri Giannom (13), još dvije njene suigračice i njihovim majkama, jednim ocem, trenericom i pilotom u nedjelju u blizini Los Angelesa.

"Moj heroj, idol, učitelj, mentor, košarkaški otac, trener... Oblikovao je mentalitet koji me nosio kroz sve, od Hrvatske preko Barcelone do njegova NBA-a i našeg doma, sportske akademije Mamba. Tvoja radna etika, vještina, vodstvo, kompetitivnost, mentalni sklop, inteligencija, profesionalizam i čisto srce prvaka bile su iznad svega, moja motivacija i put za sve što činim", napisao je hrvatski košarkaš na Facebooku i dodao:

"Inspirirao si mnoge, promijenio moj život i neumoljivo ću nastaviti gurati prema uspjehu na isti način kao što su i ti uvijek činio. U svemu. Nedostajat ćeš mi u akademiji, nedostajat će mi gledati te u tvojoj novoj ulozi, najljepšoj ulozi oca tome posebnom djetetu, mladoj mambi koja je tek počela živjeti i koja bi u WNBA-u bila ono što si ti u NBA-u."

"Svoj našoj djeci i ljudima tamo usavršio si i unaprijedio svaku vještinu i nadilazio izazove. Već mi jako nedostaješ, svima nedostaješ. Nastavit ćemo dalje rasti, predstavljati i nositi sve za što si se zalagao, donosio i značio u sportskoj akademiji Mamba. Nemamo ni zajedničku fotografiju, a živjeli smo na terenu koji nas je ujedinjavao. Jedan na jedan kad dođem gore, počivaj u miru G., jako te volim! CRO8E ❤️🐍💔 @ Los Angeles Lakers."

Hezonja je emotivno reagirao i na zagrijavanju uoči meča protiv Indiane koju je njegova momčad dobila 139-129. Sagnuo se i plakao dok ga je suigrač tješio. Dubrovčanin na kraju nije bio u sastavu Portlanda, moguće je da je od trenera tražio i poštedu zbog svega...

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci