Sport

Komentari 11

Higuain: Koliko je Barca platila Lewu? 50 milijuna eura? Uf, nekoć je to zvučalo nemoguće

Higuain: Koliko je Barca platila Lewu? 50 milijuna eura? Uf, nekoć je to zvučalo nemoguće

U ovom trenutku je 50 milijuna eura u nogometu sitnica. Nekoć je to zvučalo nemoguće, a danas i dob nogometaša malo znači. Barca je napravila sjajan posao, Lewandowski je životinja, rekao je

Napadač Inter Miamija i nekadašnji golgeter Real Madrida, Gonzalo Higuain (34), iznenadio se kad je čuo da je poljski reprezentativac Robert Lewandowski prešao u redove Barcelone za 50 milijuna eura. 

U razgovoru za Catalunya Radio iskreno je rekao da nije znao o kojem je točno iznosu riječ, a prvotnu reakciju ublažio je divljenjem prema poljskom napadaču. 

- Lewandowski... Ispričavam se na neznanju, kolika je bila odšteta? 50 milijuna eura? Uf...- rekao je Higuain koji inače ima francusko i argentinskog državljanstvo. 

Higuain se prisjetio učinka Lewandowskog, koji je dvije godine zaredom bio proglašen najboljim nogometašem svijeta te je samo u prošloj sezoni zabio 50 golova u 46 utakmica u dresu Bayerna.

U trenutku kad je Higuain 2007. godine prešao u Real Madrid, španjolski klub je River Plateu za njega platio 12 milijuna eura. 

- U ovom trenutku je 50 milijuna eura u nogometu sitnica. Nekoć je to zvučalo nemoguće, a danas i dob nogometaša malo znači. Benzema je prošle sezone u Ligi prvaka zabio 15 golova. Barca je napravila sjajan posao, Lewandowski je životinja - rekao je. 

Poljak je u Bayernu posljednjih osam sezona bio udarna špica, a s Kataloncima  je potpisao govor na tri godine s opcijom produženja na još jednu. Barca će za njega dati 45 milijuna eura plus još pet u bonusima. 

Drugi je to najviši transfer jednog napadača od 30 ili više godina u povijesti nogometa nakon onog Cristiana Ronalda (37) iz Real Madrida u Juventus 2018. za 117 milijuna eura.

 

Najčitaniji članci