Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

HNK Vukovar 91 ugašen zbog dugova, osnovat će novi klub

HNK Vukovar 91 više ne postoji. Odlukom većine članova skupštine kluba, isti je ugašen. Novi HNK Vukovar 1991. igrat će u međužupanijskoj nogometnoj ligi

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell
30 komentara

Odlukom većine članova skupštine HNK Vukovara 91, ovaj nogometni klub, koji je osnovan prije 20 godina i godinama predstavljao ponos grada i Vukovaraca, odlazi u povijest. Na ovaj način ugašen je klub koji se prije 15-ak godina natjecao i u Prvoj HNL, a najveći dio svoje povijesti proveo kao hrvatski nogometni drugoligaš.

- Mjesecima smo pokušavali pronaći način da riješimo pitanje ranijih dugovanja, ali bez uspjeha. Radi se o oko dva milijuna kuna duga i to milijun kuna u računima i milijun kuna na čekanju. S obzirom na to da nismo uspjeli i nemogućnost podmirenja obveza prema pravnim i fizičkim osobama, došlo je do ovoga najgoreg scenarija – rekao je gradonačelnik Vukovara i predsjednik HNK Vukovara 91 Željko Sabo.

Istodobno donesena je i odluka o osnivanju nove sportske udruge koja će nositi naziv HNK Vukovar 1991. a koja će se od iduće jeseni natjecati u međužupanijskoj nogometnoj ligi. Sabo kaže da je za to već dobio garancije županijskih nogometnih središta Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te da će grad svakako stati iza novoga kluba koji će od početka biti na zdravim nogama i bez dugovanja. Vukovarski zaljubljenici u nogomet ističu da je ovakva odluka bila očekivana i plod rada prethodnih godina. Podsjećaju i na niz neriješenih pitanja oko kluba, dugovanja, posudbe, neisplate igrača, isključivanja vode i struje radi neplaćanja računa i niz sličnih stvari koje su obilježile rad HNK Vukovara 91.   

Naši partneri pišu
Message