Obavijesti

Sport

Komentari 90

HNL fantazija: Fantastična utrka za drugo mjesto i LP!

HNL fantazija: Fantastična utrka za drugo mjesto i LP!
1

Četiri su momčadi stale u pet bodova. Od drugog do četvrtog mjesta Rijeka, Lokomotiva i Hajduk stisli su se u dva boda. Do kraja nas u deset kola čeka šest međusobnih obračuna. Šest derbija!

VIDEO

Hajduk i Osijek su u lošem momentu (jedna pobjeda u tri kola, neefikasnost kao boljka), Lokomotiva leti sa pet pobjeda u zadnjih pet utakmica, a Rijeka se jako digla, potpuno nadigrala i pobijedila Hajduk u Jadranskom derbiju pa zasjela na drugo mjesto... Tko će na kraju biti drugi? Nekoliko odlomaka niže recite i vi svoje, glasom u anketi!

Pokretanje videa...

02:29

Još je 69 dana do kraja Prve HNL, Dinamo je naslov osvojio tradicionalno 'prije Nove godine', ali lov na drugo mjesto koje ove sezone donosi kvalifikacije za Ligu prvaka rijetko je zanimljiva priča. Nadajmo se: pred što ispunjenijim tribinama, a ne sa diktatom neveselih okolnosti stvorenih koronavirusom.

Čekaju nas fantastične i po svemu sudeći vrhunski zanimljive triler-završnice i u borbi za opstanak (Istra, Inter i Varaždin su u dva boda) te za tu jednu visoku poziciju odmah iza Dinama koju love - četiri kluba!

Četiri su momčadi, dakle, stale u raspon pet bodova, od drugog do četvrtog mjesta Rijeka, Lokomotiva i Hajduk stisli su se u dva boda. Još je deset kola za odigrati i u tih deset kola bit će čak šest međusobnih obračuna. Šest derbija!

Ne priča Tudor napamet

Osim toga, sva četiri kandidata za drugo mjesto još moraju igrati s Dinamom. Rijeka će jedina Modre dočekati na svom stadionu (Lokomotivino domaćinstvo s Dinamom je - formalne naravi), a Hajduk i Osijek moraju prvacima na noge.

Ako se netko šokantno ne odvoji na drugom mjestu tj. ako netko žestoko ne padne u narednih osam kola, 9. svibnja bi nas vrlo lako mogao čekati: spektakularni Jadranski derbi na punom Poljudu!

Dosta je podsmijeha Igor Tudor izazvao kada je neposredno nakon poraza u Rijeci i stvarno lošeg izdanja njegove momčadi rekao 'Ja mislim da ćemo na kraju mi biti drugi'. Ali čovjek nije pričao napamet...

Hajduku i Rijeka i Osijek moraju doći u Split, a ni najveći dalmatinski pesimisti baš ne vjeruju da se njihovi Bili neće znati zaustaviti na nizbrdici pa okrenuti na kontra stranu.

Riječki adut je: Mišković

Rijekina je prednost već gotovo desetljeće stvorene navike da se bude ispred Hajduka i Osijeka. To je jednostavno postalo normalno, taj se mentalitet usadio u temelje Rujevice. A sa jednim fenomenalnim i strahovito bitnim dodatnim momentom...

Mlada riječka momčad i mladi Rijekin trener nemaju imperativ osvajanja drugog mjesta! Naravno da Rujevica nije idila, da ima svojih mana i problema, ali - nema megalomanije i podgrijavanja iluzija u vlastitu posebnost, Rijeka od sebe ne radi žrtvu i ne natovaruje dodatni teret na leđa svoje struke i momčadi.

Glasajte u anketi 24sata:

 

Rijeka može, ali i ne mora biti druga jer ako završi treća ili četvrta ni čelnici, ni navijači neće sezonu proglasiti neuspješnom. Posebno ako opet u Kupu ode do kraja (to je alternativa koju Hajduk više nema, a Osijek i Rijeka koja brani trofej - imaju).

Rijekina je velika prednost (u samo dvije riječi): Damir Mišković. Lider koji ne pada pod utjecaj navijačke nerealnosti, a igrače i struku kada je najteže: bodri. Ponavlja im kako vjeruje u njih. Njegov je rezon u vođenju kluba veliki kvarnerski adut, već godinama.

Tko s kim igra do kraja?

27. kolo
Lokomotiva-Osijek
Istra-Rijeka
Hajduk-Inter

28. kolo
Istra-Hajduk
Lokomotiva-Dinamo
Varaždin-Rijeka
Sl.Belupo-Osijek

29. kolo
Rijeka-Lokomotiva
Hajduk-Varaždin
Osijek-Gorica

30. kolo
Inter-Osijek
Lokomotiva-Hajduk
Sl.Belupo-Rijeka

31. kolo
Dinamo-Osijek
Rijeka-Gorica
Istra-Lokomotiva
Hajduk-Sl.Belupo

32. kolo
Gorica-Hajduk
Lokomotiva-Varaždin
Osijek-Rijeka

33. kolo
Rijeka-Dinamo
Lokomotiva-Inter
Hajduk-Osijek

34. kolo
Dinamo-Hajduk
Inter-Rijeka
Osijek-Istra
Sl.Belupo-Lokomotiva

35. kolo
Lokomotiva-Gorica
Varaždin-Osijek
Hajduk-Rijeka (9. svibnja)

36. kolo
Rijeka-Istra
Inter-Hajduk
Osijek-Lokomotiva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi