Obavijesti

Sport

Komentari 49

HNL: Hajduku 'samo' remi s Rijekom, Budicin donio bod

HNL: Hajduku 'samo' remi s Rijekom, Budicin donio bod
15

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke na Poljudu završio je bez pobjednika 1-1. Gosti su u završnici imali dva 'zicera', no momčad Elvisa Scorie ponosno odlazi

VIDEO

Ako je vjerovati staroj talijanskoj poslovici 'Quattro aprilanti, quaranta duranti' prema kojoj će vrijeme kakvo bude u prva četiri dana travnja, potrajati sljedećih 40 dana, u Splitu će biti lijepo i sunčano. No ako će igra Hajduka u sljedećih 40 dana biti onakva kakvu su bijeli prikazali protiv Rijeke, malo će biti veselja za navijače Hajduka. Nije ni čudo da su, u očaju zbog nemoći svojih ljubimaca, pred kraj utakmice zapjevali Oliverovu uspješnicu 'Što učinio si ti, od života mog...'

Hajduk je bio bolji u prvom dijelu, pokušavao pored gustog riječkog zida pred Lisjakom ugurati loptu u mrežu, no uspjelo im je to tek s bijele točke. Goran Jozinović izmakao je pažnji Budicina i Bakovića nakon lijepog proigravanja Kreše Ljubičića, Budicin ga je sapleo, a strijelac s bijele točke bio je Ante Vukušić. 

I kad se činilo kako će pogodak u mreži gostiju otvoriti utakmicu, zabili su i Riječani. Korner je izveo Štrok, a krivci za jedanaesterac Baković i Budicin donijeli su poravnanje. Baković je glavom produžio loptu u peterac domaćina, gdje se najbolje snašao Budicin i poravnao, pokazat će se na koncu za konačnih 1-1. 

U drugom dijelu igralo se otvoreno s obje strane, i jedna i druga momčad mogle su stići do bodova, pogotovo gosti, u '89 minuti najprije Pilčić, a onda i Stepčić mogli su matirati Subašića. 

 - Puno smo komplicirali, nakon što bi lako došli do 16 metara, pokušavali smo napraviti još koji pas, umjesto da udarcem probamo doći do gola – rekao je najbolji od bijelih Jozinović. 

Posebno je bilo burno u 71. minuti, sporni detalj, start Vejića na Pilčiću u kaznenom prostoru, Križarić je procijenio ispravnim, s čim se nije složio trener gostiju Scoria. Od muke je ispred klupe pao na koljena i u bijesu šakama lupao po travnjaku. Nakon susreta ipak se malo smirio.

Ako je udarac bio po stajnoj nozi onda je to kazneni udarac, ali prepustimo to onima koji su za to zaduženi.  

Trener Hajduka Goran Vučević pohvalio je dobru igru Jozinovića i Maloče, te ustvrdio kako njegova momčad nije pobijedila zbog malo raspoloženih igrača u veznom redu. 

Ovo nije limit moje momčadi, no kad 6-7 igrača podbaci, onda se ne može očekivati puno bolje. Objektivno, možemo biti zadovoljni remijem, Rijeka je mogla uzeti i sva tri boda. 

Hajduk - Rijeka 1-1 (Vukušić 33. (11metara) / Budicin 41.)

Slaven Belupo u Koprivnici je s 4-0 slavio protiv 'oslabljenog' Karlovca za Igora Pamića i stigao do prve pobjede u proljetnom dijelu. U prvom poluvremenu Slaven je imao inicijativu, ali golova nije bilo. No, nastavak je donio golijadu. U 48. minuti Dalibor Bagarić zabio je iz slobodnjaka s 20 metara. Josip Milardović zabio je u 73., nakon kornera Bagarića i glavom poslao loptu u gol. Pobjedu su golovima potvrdili Leon Benko i Goran Mujanović.

Slaven Belupo - Karlovac 4-0 (Bagarić 49., Milardović 73., Benko 83., Mujanović 89.)

Cibalia je u Vinkovcima slavila protiv Varaždina rezultatom 2-0. Vinkovčani su poveli u 30. minuti solo akcijom Tomislava Jurića. Na drugi gol su dugo čekali, ali su ga dočekali, a Dino Kresinger upisao je svoj deveti prvenstveni gol. 

Cibalia - Varaždin 2-0 (Jurić 28., Kresinger 61.)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše