Sport

Komentari 13

HNL se odgađa: 18. kolo će se igrati 21. ožujka ili 11. travnja

HNL se odgađa: 18. kolo će se igrati 21. ožujka ili 11. travnja

Zbog sve izglednije odgode 18. kola HNL-a koji je trebao početi 18. veljače nastaju problemi oko slobodnog termina. Odigrat će se u srijedu 21. ožujka ili 11. travnja

Snijegom i ledom okovana Hrvatska ozbiljno je poremetila planove za početak drugog dijela sezone u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Osim ugroženog stanja u prometu jednako je opasno igrati po ekstremno niskim temperaturama na kojima nogometaši mogu riskirati svoje zdravlje.

Stoga je sve izglednije da će se odgoditi najavljeni početak proljetnog dijela sezone koji je trebao početi 18. veljače 18. kolom.

Odgađanje kola čelnicima Prve HNL predstavit će problem u nadoknadi kola jer su vikend termini do kraja sezone popunjeni. To znači da će se utakmice morati odigrati sredinom tjedna, odnosno u slobodnu srijedu. No, nastaje još jedan problem jer se nacionalna prvenstva ne smiju odigravati na datume odigravanja Uefa natjecanja (koja se igraju srijedom).

Na kraju ostaju dva slobodna termina za održavanje 18. kola - 21. ožujka te 11. travnja. No, upravo na ta dva datuma rezervirani su termini Hrvatskog kupa, a najizglednija opcija je da će se dva termina Kupa prebaciti za dva tjedna ( 4. i 18. travnja).

- Rano je još za donošenje konkretnih odluka. Prva utakmica, između Zagreba i Osijeka na programu je u petak, 17. veljače. Dovoljno je vremena da se tereni očiste. Čak i u slučaju novih padavina. No, nehumano je i po zdravlje opasno igrati nogomet na smrznutim terenima. Trenutačno je najveći problem što klubovi nemaju gdje trenirati. Improviziraju u dvoranama. Objektivno, prema aktualnoj situaciji izvjesnija je odgoda početka prvenstva nego start 17. veljače. Konačnu ćemo odluku donijeti u ponedjeljak, 13. veljače - rekao je povjerenik HNL-a Josip Brezni za Slobodnu Dalmaciju.

Najčitaniji članci