Obavijesti

Sport

Komentari 50

HNL završava kako i dolikuje: Bizarno, kakav je cijele sezone

HNL završava kako i dolikuje: Bizarno, kakav je cijele sezone
1

Prvi put možda i u povijesti nogometa trener jedne momčadi otišao je s klupe usred utakmice, ničim izazvan (odnosno, izazvan svojom svađom s vlastitim igračem!?)

VIDEO

Još jedna sezona HNL-a danas zatvara vrata, još jedna sezona koja nije ponudila bitku za naslov prvaka, u kojoj je i drugo mjesto bio zicer kao izbori u (ovakvoj) Fifi, u kojoj je nažalost prosječna gledanost jako pala. No, bila je ovo sezona rekorda i bizarnosti. Goal vam nudi malo drugačiji pregled stvari koje će se pamtiti iz 2014/2015. s hrvatskih terena i oko njih. Ovdje je popis osam stvari, dok ostalih osam stvari pročitajte na Goalu

  • Prvi put možda i u povijesti nogometa trener jedne momčadi otišao je s klupe usred utakmice, ničim izazvan (odnosno, izazvan svojom svađom s vlastitim igračem!?), bez da ga je sudac ili neki službenik potjerao. Akter: Zoran Mamić. Pozornica: jedna posve rezultatski nevažna utakmica, derbi s Rijekom i spektakl proslave naslova prvaka. I nakon svega najveći žderač trenera s ovih prostora zadržao ga je na čelu stručnog stožera! Ne idi, braco, nikamo, svima se može dogoditi...
  • Prvi put u povijesti HNL-a prvak je sezonu završio bez ijednog poraza! Dinamo je u 36 utakmica skupio 26 pobjeda i deset remija. Da, bez poraza je i Hajduk postao prvak bivše države 1951. Ali odigrao je svega 18 utakmica.
  • Prvi put u povijesti ovih prostora jedan je klub prvak deset godina u nizu. Europa je viđala i dulje nizove, dakle pred Dinamom je još posla...
  • Nevjerojatan podatak koji govori o dominaciji Dinama i Rijeke je da samo prve tri momčadi sezonu završavaju s pozitivnom gol-razlikom! Čak će i momčad koja izbori Europsku ligu to učiniti 'u minusu'. Dinamo ima +64, Rijeka +47 i Hajduk +3.
  • Prvi su put četiri momčadi došle u Europi do završnog koraka prije ulaska u skupine, a dvije su i ušle u skupinu (što nije prvi put).
  • Prvi smo puta u povijesti HNL-a svjedočili da se nije odigrao derbi Dinamo - Hajduk. Splićani su odlučili (poslušali navijače) da ne žele i zbog toga su im oduzeta tri boda.
  • Prvi put finalist Hrvatskoga kupa neće uopće igrati u kupu. Split je svega nekoliko dana nakon poraza u finalu od Dinama na jedanaesterce istim načinom ispao u finalu županijskog kupa, čime je izgubio šansu iduće sezone biti u ždrijebu Hrvatskoga kupa.
  • Prvi je strijelac lige odigrao samo pola sezone! Andrej Kramarić nazabijao se u jesenskom dijelu (21 gol), otišao u Premier ligu, a na domaćim ga travnjacima nitko nije uspio uloviti. Srećom za njega, i Čop je otišao na zimu, a Henriquezu je nastup na Copa Americi za Čile važniji od titule prvog strijelca HNL-a, pa je otišao u Čile i propustio zadnja dva kola, te ostao kratak za gol.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti