Obavijesti

Sport

Komentari 171

HNS i Vrbanović osuđeni su za svastiku na poljudskom terenu

HNS i Vrbanović osuđeni su za svastiku na poljudskom terenu
6

Sudac Stipe Roso osudio je HNS i Vrbanovića jer nisu pretražili sportski objekt, odnosno travnjak, te uočili kukasti križ, uoči utakmice Hrvatske i Italije na Poljudu 12. lipnja 2015. godine

VIDEO

Prekršajni sud u Splitu kaznio je Hrvatski nogometni savez i njegovog izvršnog direktora Damira Vrbanovića zbog 'slučaja svastika' iz 2015. godine, kad je na Poljudu uoči utakmice Hrvatske i Italije osvanuo nacistički simbol.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Tomislav Gabelić/24sata 00:12

HNS je kažnjen s 50.000 kuna, Vrbanović s 5000 kuna zbog prekršaja iz članka 19. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.  Sudac Stipe Roso osudio je HNS i Vrbanovića jer nisu pretražili sportski objekt  te uočili kukasti križ.

Sudac je oslobodio HNS i Vrbanovića optužbe za prekršaj iz članka 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno da nisu poduzeli odgovarajuće mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima.

HNS i Vrbanović imaju pravo žalbe na osuđujuću presudu.

Orepić i Mamić nudili nagradu za informacije o počiniteljima

U lipnju 2015. godine svijet je obišla sramotna slika s poljudskog travnjaka.

Huligani su spržili travu i na njoj uoči utakmice Hrvatske i Italije iscrtali znak Trećeg Reicha. Hrvatski i talijanski nogometaši nisu imali pojma da prvih 45 minuta trče po nacističkom znaku.

Poljud je te godine bio prazan zbog ustaških povika 'Za dom' na utakmici protiv Norveške u Maksimiru pa je Italija stigla na sablasno prazan Hajdukov stadion. Nakon utakmice nitko nije pričao o rezultatu.

Miranda Čikotić/Pixsell

Uefa je kaznila HNS oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Euro, s dvije domaće utakmice pred praznim tribinama, a HNS sa 100.000 eura.

- Napravljena je sa savršenim tajmingom da se kontrast vidi na utakmici. To je nekakva kemikalija koja je na takav način spalila travu. To se ne može sanirati u 15 minuta. Nije se moglo riješiti. Saznali smo za svastiku tek kad je počela utakmica - rekao je tada glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak. 

'Znali ste za svastiku'

Splitski novinar Edo Pezzi rekao je kako je HNS i prije bio obaviješten da je na terenu svastika.

-  Siniša Poljak koji vodi semafor 23 minuta prije utakmice obavijestio je kolegu iz HNS-a da se vidi križ na travnjaku - rekao je Pezzi, koji nije htio otkriti ime osobe iz HNS-a kojoj je proslijeđena ta informacija.

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić raspisao je nagradu od 20.000 kuna za svaku informaciju o tome tko je krivac za kukasti križ na Poljudu, nagradu je nudio i Zdravko Mamić, i to 500.000 kuna.

Ali do danas krivci za svastiku na poljudskom travnjaku nisu pronađeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani