Obavijesti

Sport

Komentari 11

HNS je odabrao kamp za Euro! 'Vatreni' će biti u blizini Berlina, pogledajte koliko stoji noćenje

HNS je odabrao kamp za Euro! 'Vatreni' će biti u blizini Berlina, pogledajte koliko stoji noćenje
17

Neuruppin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u cijelom katalogu Uefe te me raduje što se naša logistika u tome odlično snašla i prestigla brojne druge reprezentacije, rekao je Marijan Kustić

VIDEO

Kamp hrvatske nogometne reprezentacije za Euro 2024. u Njemačkoj bit će resort Mark Brandenburg u mjestu Neuruppin sjeverozapadno od Berlina, izvijestio je HNS dva dana nakon ždrijeba. Radi se o kompleksu na obali jezera Ruppiner i pripadajućem igralištu za trening Volksparkstadion udaljenom sedam minuta vožnje od hotela.

Još je u srpnju prošle godine HNS odabrao po četiri kampa u svakoj od tri regije Eura (sjeveroistok, zapad i jug), prvog dana kad se to moglo učiniti, a u rujnu je delegacija saveza bila u posjetu tim kampovima. Nakon ždrijeba u Hamburgu pomoćnik Zlatka Dalića Ivica Olić, menadžerica Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak bili su u završnoj inspekciji i u dogovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i izbornikom odabrali upravo Neuruppin. Nakon završetka ždrijeba sve reprezentacije imale su rok od 72 sata za izbor kampa koji su prethodno rezervirali.

Neuruppin jedan od najtraženijih kampova

- Uvijek krećemo od toga da nam je dužnost omogućiti reprezentaciji najbolje moguće uvjete, pa smo stoga još 2022. godine krenuli u cijeli proces, pri čemu, naravno, nismo s tom temom opterećivali stožer reprezentacije prije i tijekom kvalifikacija. Neuruppin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u cijelom katalogu Uefe te me raduje što se naša logistika u tome odlično snašla i prestigla brojne druge reprezentacije. Izvrsno smo geografski pozicionirani za natjecanje u skupini, imat ćemo idilično okruženje te odlične sportske uvjete za rad, što je za reprezentaciju najvažnije - rekao je Marijan Kustić.

Noćenje u hotelu od 296 do 1230 eura

U resortu Mark Brandenburg nalazi se fitness centar i bogati sadržaji za odmor, a trening centar omogućava i privatnost tijekom priprema. Hotel ima četiri zvjezdice, terme i tri restorana. Noćenje u dvokrevetnoj sobi stoji od 296 do 552 eura, a u kućici uz jezero čak 1230 eura.

Gdje je Neuruppin?

Mjesto u kojem će biti smješteni 'vatreni' u Njemačkoj nalazi se 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će Hrvatska otvoriti Euro utakmicom protiv Španjolske 15. lipnja od 18 sati. Podjednako su udaljeni Hamburg (225 km) i Leipzig (227 km) pa reprezentacija neće letjeti na utakmice protiv Albanije 19. lipnja i Italije 24. lipnja.

Dalić: Kamp nudi ono čemu najviše težimo

- Imam ogromno povjerenje u logistiku Saveza koja se potvrdila tijekom proteklih natjecanja te smo imali izvrsne uvjete od Rusije do Dohe. Stekao sam vrlo pozitivan dojam o ovom kampu na temelju detaljne analize koju sam dobio, jer nudi upravo ono čemu najviše težimo, odlične sportske uvjete od fitnessa do trening centra te mirno, lijepo i ugodno okruženje. K tome, odlično smo pozicionirani te nećemo gubiti puno vremena na putovanja, pa sam uvjeren da je Neuruppin pun pogodak - rekao je izbornik Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika