Sport

Komentari 9

HNS je za zadnje kolo posudio jedan VAR komplet od Poljaka

HNS je za zadnje kolo posudio jedan VAR komplet od Poljaka

Prijenosi svih utakmica bit će na kanalima Arena Sporta, i to ne kao multiprijenos nego svaka utakmica na svom kanalu: Osijek - Istra na 1, Rijeka - Gorica na 3, Hajduk - Lokomotiva na 5 i Slaven - Varaždin na 6

Uložili smo milijun i pol dolara, od čega je dio financirala Fifa, za uvođenje VAR-a, a u toj su cijeni tehnološki setovi i edukacija sudaca.

Tako je Hrvatski nogometni savez predstavio uvođenje video tehnologije u naš nogomet.

I prošao je VAR faze od odobravanja svih, preko žestokih kritika ponajprije Nenada Bjelice, do prigovora da se troši puno vremena, ali nikad se nije našao u situaciji da opreme - nema dovoljno.

No, u nikad uzbudljivijoj sezoni HNL-a dogodilo se da u posljednjem kolu četiri od pet utakmica odlučuju o putnicima u Europu ili ostanku u ligi i zbog isprepletenosti ovisnosti jednih o drugima, moraju se igrati u isto vrijeme.

Termin je subota od 17 sati, ali što s VAR tehnologijom? HNS je, naime, u gore navedenoj cijeni kupio tri kompleta. A sad mu trebaju barem četiri.

Rješenje je da Dinamo i Šibenik igraju bez VAR-a rezultatski posve nevažnu utakmicu od 19.30 sati (Dinamo će završiti prvi, a Šibenik šesti), a četvrti komplet za važne utakmice HNS je unajmio. I to od Poljaka.

Jeftino nije, ali svakako je isplativije nego kupovina, a s obzirom da treba jedino u izvanrednim okolnostima, isplati se.

Eh sad, postoji mogućnost da zbog predugog pregledavanja VAR-a neke utakmice potraju osjetnije dulje od drugih, pa i desetak minuta, ali tu su HNS i suci nemoćni.

Tehnologija je tu, a za ostalo se pouzdajemo u poštenje i fair play.

Dodajmo i da će prijenosi svih utakmica biti na kanalima Arena Sporta, i to ne kao multiprijenos nego svaka utakmica na svom kanalu: Osijek - Istra na Areni 1, Rijeka - Gorica na Areni 3, Hajduk - Lokomotiva na Areni 5 i Slaven - Varaždin na Areni 6.

Najčitaniji članci