Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hoće li dočekati kraj studenog? Montelli opasno prijeti otkaz...

Hoće li dočekati kraj studenog? Montelli opasno prijeti otkaz...
1

Vincenzo Montella izgubio je utakmice protiv Lazija (4-1) i Sampdorije (2-0) pa upalio alarm u crveno-crnom taboru. Položaj mu je opasno ugrožen, a već su poznati i njegovi potencijalni nasljednici

VIDEO

Nova sezona, nove pobjede. Slogan je to navijača slavnog AC Milana već nekoliko sezona, ali na kraju svake padne jedna - šamarčina. Osmo mjesto u sezoni 2013/14 pa 10. iduće, sedmo pa šesto... Plasmanom u Europsku ligu i dolaskom kineskih investitora navijači su konačno došli na svoje, ali svu euforiju kompromitirala su dva poraza u dvije najbitnije utakmice.

Serie A - Lazio vs AC Milan

Vincenzo Montella izgubio je utakmice protiv Lazija (4-1) i Sampdorije (2-0) pa upalio alarm u crveno-crnom taboru. Jer kada momčad u dvije godine uloži 300 milijuna eura od čega je 200 u eri Aeroplanina, onda utakmice poput Sampdorije ne smiju izgledati kao ona u nedjelju!

- Ne mislim da je Sampdoria naš nivo, bez obzira na dobar rad Giampaola (trenera Sampdorije op.a.). Čestitam mu, ali Milan je jači od Sampdorije i mora samo promijeniti pristup utakmicama. Već smo upozoravali na ovo, danas moram ustati i reći da sam bijesan jer nam ovakvi porazi postaju navika. Milan ne smije gubiti protiv slabijih od sebe - bijesan je nakon utakmice bio direktor Milana Marco Fassone.

Još da je Milan nešto i igrao pa, ajde, zalomi se poraz, ništa strašno. Ali kada momčad djeluje beskrvno, nezainteresirano, kada većina igrača na travnjaku djeluje kao Gonzalo Higuain nakon godišnjeg odmora onda je vrijeme za alarm. Sporo, tromo, bezidejno, bez konkretne akcije i bez šuta u okvir gola... Tako je izgledao Milan, a Sampa mu očitala lekciju.

Što ustvari čudi jer je Montella uspio dobro uigrati prosječnu momčad kao što je bila prošle sezone. Prošlosezonski Milan nije imao rezultate, ali jest igru. I to jednu od najboljih u ligi. A osim brojnih pojačanja ove sezone jedan od glavnih razloga lošeg Milana je i loš Suso.

Španjolac je bio najbolji igrač sedmerostrukog osvajača Lige prvaka prošle sezone, njegov razigravač. Montella mu je ove sezone dodijelio novu ulogu, nekakvog ofenzivnog trequartiste, polušpice ili kako već hoćete. Španjolac, koji je zbog sjajnih igara prošle sezone zaradio i poziv u španjolsku reprezentaciju, se na novoj poziciji nije snašao i njegove igre su razočaravajuće.

Isto tako, Montella je promijenio formaciju s 4-3-3 u 3-5-2, odnosno 3-5-1-1 što mu se uvelike zamjera. Ne zato što je odlučio staviti trojicu u zadnju liniju nego zato što je to napravio na početku sezonu umjesto na početku priprema u sedmom mjesecu kada je imao praktički cijelu momčad na raspolaganju.

Serie A - Lazio vs AC Milan

Navijači mu zamjeraju i što forsira Cristiana Zapatu na poziciji desnog stopera dok mu Matteo Musacchio, koji je doveden da bi igrao, sjedi na klupi. Njegovo bezuvjetno povjerenje u Fabija Borinija vjerojatno nije jasno niti samom Talijanu dok mu živ Andre Silva, pojačanje od 40 milijuna eura, igra samo u Europskoj ligi.

A sada slijedi vrlo turbulentno razdoblje za talijanskog stratega jer dolazi serija domaćih i teških utakmica. Milan pet sljedećih utakmica igra na San Siru i imperativ je pobjeda u svih pet. Koliko god to nerealno zvučalo, tako mora biti. Talijanski klub je Uefi dostavio jasan financijski plan koji garantira plasman u Ligu prvaka kako bi opravdao uložen novac i ispoštovao financijski fair play.

Rijeka i AEK u Europskoj ligi, Roma, Inter i Genoa u Serie A. Imajući u vidu kako Milan igra ne treba očekivati blještavilo, ali pobjede su imperativ. Montella je u protivnom bivši.

A strani mediji već su mu pronašli zamjenu. Tako Marca navodi da je talijanski gigant zainteresiran za Thomasa Tuchela dok talijanski mediji navode da je Milan već kontaktirao Waltera Mazzarija, čovjeka kojeg je upravo današnji direktor Milana doveo u Inter prije par sezona.

Montella, vrijeme je za buđenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu