Obavijesti

Sport

Komentari 179

Hajduk uz puno muke sredio Istru: Simić i Hamza zabili

Hajduk uz puno muke sredio Istru: Simić i Hamza zabili
4

Uz puno muke i problema Hajduk je novu HNL sezonu otvorio pobjedom. Splićani su na Poljudu pobijedili žilavu Istru (2-0) koja se odlično suprotstavila. Golove su zabili Stefan Simić i Hamza Barry...

VIDEO

Bila je to premijerna utakmica Damira Burića u njegovom drugom mandatu na klupi splitskog kluba, ujedno i jubilarna 50. na klupi Bijelih.

Burić je na naslijedio Sinišu Oreščanina kojem je Uprava uručila otkaz nakon nevjerojatnog ispadanja Hajduka u 1. pretkolu Europske lige od malteške Gzire United.

Hajduk je poveo golom Stefana Simića u osmoj minuti utakmice. Ubacio je Adam Gyurcso iz kornera, vratar gostiju Josip Čondrić loše je reagirao što je iskoristio stoper Bijelih i nogom iz blizine poslao loptu u mrežu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:45

U 31. minuti Čondrić se iskupio za pogrešku kod gola, sjajnom reakcijom zaustavio je udarac Jaira. U završnici prvog dijela i gosti su imali priliku, Agron Rufati je s osam metara pucao glavom nakon ubačaja iz kuta, ali je vratar Hajduka Josip Posavec sjajno obranio udarac koji je išao u gornji desni kut. 

U nastavku susreta prvu priliku je imao domaćin, no vratar Istre je odlično reagirao u 56. minuti kada je Caktaša pucao iz poluvoleja sa 14 metara. Caktaš je imao sjajnu priliku i u 64. minuti, no Čondrić je još jednom izašao kao pobjednik.

Najbolju priliku na utakmici Istra je imala u 78. minuti kada je Ivančić iz sjajne pozicije sa 13 metara prebacio splitska vrata. Kazna je stigla u 88. minuti kada je Hamza Barry iskoristio poklon suparničke obrane i mirno matirao vratara Lovru Majkića koji je ušao u igru u 68. minuti umjesto Čondrića koji je napustio teren zbog ozljede.

Nakon prvog kola na ljestvici vode Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka sa po tri boda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener