Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hoće li to čuti i Dalić? Gerrard nahvalio Katića za novi ugovor

Hoće li to čuti i Dalić? Gerrard nahvalio Katića za novi ugovor
4

Postao je ljubimac navijača, savršeno radi na pripremi i to se vidi i na utakmicama. On je netko tko će podmetnuti leđa za klub, rekao je Gerrard o Nikoli koji je potpisao novi ugovor do 2023.

VIDEO

Donedavni mladi hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Katić (23) produljio je ugovor s Rangersima za jednu godinu. Momak iz Stoca u nešto više od godinu dana u Škotskoj skupio je 41 nastup i prometnuo se u jednoga od najvažnijih igrača momčadi legendarnog Stevena Gerrarda (39).

- Mislim da je zaista dobro za mene da ostanem ovdje još četiri godine. To će mi pomoći da postanem bolji igrač, bolja osoba i pomoći će klubu da dosegne nešto posebno. Rangers je stvarno dobar klub za mladog igračač s ovakvim trenerom, puno navijača i dobrih igrača s iskustvom iz Premiershipa i drugih liga svijeta. To će mi pomoći da rastem svaki dan - rekao je Katić.

Pokretanje videa...

01:21

A Gerrard nije štedio na pohvalama o bivšem stoperu Slaven Belupa, kojeg je Rangers u ljeto 2018. kupio za 2,28 milijuna eura.

- Oduševljen sam, prije svega, zbog njega, mislim da to zaslužuje. On je igrač koji se trudi svakodnevno i pokušava poboljšati. Sve radi savršeno na treninzima i u pripremi i to se vidi na njegovim igrama. Definitivno je netko tko će podmetnuti leđa za ovaj klub i zaslužio je produženje ugovora - rekao je Gerrard i dodao:

- Ovo je Niki novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati konzistentno na takvom nivou jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje moga stručnog stožera i mene. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije i oblikuje, nastavit ćemo to činiti.

Legendarni nogometaš Liverpoola, koji je na klupi kluba iz Glasgowa od početka prošle sezone, kaže kako Katić odgovara svim zahtjevima škotskog Premiershipa.

- Mislim da mu liga odgovara. Još ima dijelova igre koje trebamo ispolirati i poboljšati, ali gledajte na osnove onoga što trebate raditi u ovoj ligi da biste bili stoper. Morate se znati postaviti u oba šesnaesterca, biti fizički jaki, kompetitivni i mobilni, on odgovara svemu tome. Sve glavne stvari Niko ispunjava i trebamo nastaviti podizati njegovu igru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😁🔴⚪️🔵

Objavu dijeli Nikola Katić (@nikolakatic2)

- Kod mene je standardan, nekad sam ga izostavio iz momčadi samo kako bih ga zaštitio. Za jednog stopera još je mlad, ali je fantastičan dodatak za klub i ima veliku ulogu u momčadi. Nećemo zadržati nikoga za koga ne mislimo da će imati važnu ulogu, a za Niku imamo velike planove i želimo za zadržati još puno, puno godina - dodao je Gerrard i za kraj ga još jednom pohvalio.

- On je dugoročno potencijalan lider ako nastavi raditi na sebi. Siguran sam da će nastaviti izlaziti iz svoje ljušture, ima još potencijala kojeg trebamo otljučati, ali na fantastičnom je mjestu i oduševljen sam njime.

Čovjek koji je došao u Koprivnicu preko Stoca i Opuzena, stopirajući kako bi dolazio na treninge, nada se pozivu Zlatka Dalića za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije, imajući u vidu suspenzije prvoga stoperskog dvojca Domagoj Vida - Dejan Lovren.

- Gerrard je čovjek koji je toliko jednostavan, pristupačan i dobar. Ponekad ne biste ni pomislili da je to isti onaj Gerrard kojem ste se kao klinac divili. Zbog golemog igračkog iskustva točno zna kako u kojem trenutku diše momčad, zna točno kad i što treba reći. U svakom trenutku želi najviše, želi pobjedu i, ako je moguće, bez primljenog gola. Ostavio je sjajan dojam - rekao je nedavno Katić u razgovoru za SportSport.ba, koji nije isključio mogućnost ni da nastupa za zemlju u kojoj je rođen i odrastao, Bosnu i Hercegovinu:

- Dosad nije bilo interesa, ali tko zna što budućnost nosi. BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dolazim u svoj Stolac kad god sam u prilici. Teško je sad davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku. Vidjet ćemo, nikad se ne zna - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu