Sport

Komentari 2

Hokejaš preminuo jer ga je na svadbi trenerove kćeri pogodio vatromet dok je bio u jacuzziju!

Hokejaš preminuo jer ga je na svadbi trenerove kćeri pogodio vatromet dok je bio u jacuzziju!

Latvijski hokejaš Matiss Kivlenieks preminuo je nakon što ga je vatromet pogodio u prsa. Imao je teško oštećenje na srcu i plućima, a liječnici su mogli samo konstatirati smrt

Zbog neopreznosti i trenutka nepažnje nepažnje, danas SAD i Latvija oplakuju život mladog hokejaša. 

Golman NHL momčadi Columbus Blue Jackets Latvijac Matiss Kivlenieks (24) preminuo je u nedjelju, a sada su isplivali i detalji ove bizarne nesreće.

Nesreća se dogodila u kući Mannyja Legacea, trenera golmana Columbusa. Okupljeni su tamo slavili Dan zahvalnosti i vjenčanje njegove kćeri, a za sve je kriv vatromet.

Nakon što su zapalili vatromet, on se u jednom trenutku nagnuo i počeo gađati ljude, a pogodio je nesretnog Kivlenieksa u prsa. Bio je udaljen deset metara, ali udarac je bio toliko jak da je napravio ogromnu štetu na njegovom srcu i plućima. Liječnici su jako brzo došli, ali nije mu bilo pomoći. 

Policijski poručnik Jason Meier rekao je da je Kivlenieks pokušao izbjeći eksploziju vatrometa dok je bio u jacuzziju s još nekoliko ljudi. Vlasti su ranije priopćile da je Latvijac umro od očite ozljede glave jer je pao i udario glavom o beton dok je bježao, no oštećenje prsnog koša ga je koštalo života.

Meier je dodao kako nema dokaza da je osoba, koja je rukovala vatrometom, bila pod utjecajem alkohola.

- Šokirani smo i tužni gubitkom Matissa Kivlenieksa. Kivi je bio izvanredan mladić, uvijek je sve prihvaćao sa smiješkom i u četiri godine ostavio je neizbrisiv trag u našoj organizaciji - kazao je predsjednik hokejaških operacija Blue Jacketsa John Davidson izrazivši izraze sućuti njegovoj obitelji i prijateljima.

Kivlenieks je svibnju 2017. potpisao ugovor s Columbusom, no u NHL-u je odigrao samo osam utakmica.

Na nedavnom SP-u u Rigi branio je za Latviju u četiri utakmice, a u prvom dvoboju s Kanadom zaustavio je svih 38 udaraca za povijesnu prvu pobjedu (2-0) protiv Kanade na velikim natjecanjima.

Najčitaniji članci