Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hokejaši Colorado Avalanchea uzeli naslov NHL prvaka: Do pobjede ih vodio Hrvat Sakic

Hokejaši Colorado Avalanchea uzeli naslov NHL prvaka: Do pobjede ih vodio Hrvat Sakic
6

Sakicu, koji je inače dijete hrvatskih iseljenika, ovo je bio treći Stanley Cup i prvi izvan leda. Najkorisnijim igračem play-offa proglašen je Cane Makar, koji je u doigravanju ostvario 29 bodova u 20 utakmica

VIDEO

Colorado Avalanche je po treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup nakon što je u nedjelju navečer u gostima u šestoj utakmici finala NHL-a sa 2-1 pobijedio dvostrukog branitelja naslova Tampa Bay Lightninga.

Colorado, koji je naslove osvajao 1996. i 2001. godine, slavio je tako u seriji 4-2.

Gol za pobjedu i naslov zabio je Artturi Lehkonen 7:32 minuta prije kraja druge trećine. Prvi gol za Colorado zabio je Nathan MacKinno, dok je golman Darcy Kuemper obranio 22 udaraca prema vratima Avalanche.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at Tampa Bay Lightning

Colorado je ove sezone postavio i rekord sa devet pobjeda u gostima u doigravanju. Šest klubova dijeli NHL rekord sa deset gostujućih pobjeda.

Cale Makar, koji je već osvojio Norris Trophy (osam golova, 21 asistencija) kao najbolji obrambeni igrač, proglašen je i dobitnikom Conn Smythe trofeja kao najkorisniji igrač doigravanja. Makar je tek treći obrambeni igrač koji je osvojio ove dvije nagrade iste godine priključivši se tako Bobbyju Orru (1970., 1972.) i Nicklasu Lidstromu (2002).

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at Tampa Bay Lightning

Jedan od najboljih hokejaša svih vremena Kanađanin hrvatskog podrijetla Joe Sakic (52), danas umirovljeni hokejaš, Colorado Alavanche vodio je do velike pobjede. Sakic je dijete hrvatskih iseljenika iz Imotskog, oca Marijana i majke Slavice. Bogatu igračku karijeru završio je 2009. godine, a od 2011. je generalni menađer hokejaškog kluba iz Denvera. Statistički je jedan od najboljih NHL napadača svih vremena, a kao treneru mu je ovo prvi Stanley Cup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu