Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hokejaši Medveščaka nakon velikog preokreta do turnira

Hokejaši Medveščaka nakon velikog preokreta do turnira
1

Završilo je 5-4 u korist Medveščaka protiv Augsburger Panthersa, a gubili su "medvjedi" 3-0 nakon prve trećine. Zagrebački je klub prvi na turniru u Straubingu...

VIDEO

Nakon drame u završnici hokejaši Medveščaka su ostvarili svoj cilj i pobjedom 5-4 protiv Augsburger Panthersa osvojili turnir u Straubingu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala sve je na samom startu bilo na strani Panthersa, da bi Medvjedi proigrali i pronašli svoj tempo tek u drugoj trećini u kojoj rade pravi preokret. Gubitak od tri gola pretvorili su u minimalno vodstvo do kraja druge trećine, a rezultat su kvalitetnom igrom držali do gotovo pred sam kraj susreta. Tada nova isključenja, boljka prve trećine, daju Panthersima priliku koja se ne propušta. U igri 5-na-3 Adrian Grygiel koristi priliku i nakon upisivanja boda za asistenciju na trećem pogotku Augsburgera, dodaje i drugi u obliku pogotka koji ponovno izjednačava utakmicu.

Bilo je sve samo ne mirno u posljednjih pet minuta susreta. Medvjedi ponovo nižu isključenje za isključenjem, a ono prvo se pokazuje sretnim. Colby Genoway u suradnji s Glumcem postiže prvi short handed gol, i svoj ukupni drugi na dosadašnjim pripremama te Medvjedima daje veliki gol prednosti koji će se pokazati ključnim. 5:4 ostaje na semaforu do samog isteka vremena i drugom pobjedom na turniru Medveščak ostvaruje svoj cilj – osvaja naslov, a ono što je još slađe, u revanšu za poraz prošle sezone.

Ružno je izgledala prva trećina u kojoj je za zagrebačku stranu jedino početak bio dobar. Prve veće prilike bile su na strani Medvjeda, a Cal Heeter je početno testiranje dobro odradio. No, već u osmoj minuti 18-godišnji Fabian Voit, mlada nada augsburških Pantera koji se u sastavu našao umjesto Jona Matsumota, dva dana prije svog 19. rođendana prvi trese Heeterovu mrežu. Nedugo potom počinju disciplinski problemi za momčad Medveščaka, kao i komunikacijski koji su rezultirali kaznom za previše igrača na ledu. Panthersi iskorištavaju ponuđeno, najprije 5-na-3 situaciju u kojoj Thomas Holzmann pogađa za dvostruko vodstvo, a kada Simon Gysbers zarađuje drugo isključenje za Medveščak u igri 4-na-4, Ivan Čiernik tri sekunde prije isteka prve trećine postiže svoj drugi gol u dvije utakmice predsezone.

U drugu trećinu Medvjedi ulaze vidno željni bolje igre i rezultata i nakon početnih problema kreću u veliku ofenzivu. Početnom koraku pomaže isključenje braniča Jamesa Bettauera koje Radek Smoleňák koristi za svoj drugi powerplay gol predsezone i pokreće bujicu preokreta. Mike Glumac slijedi ga u stopu i zabija svoj prvi gol za minimalni zaostatak, a Heeter mjesto na golu prepušta Dannyju Tayloru. Medvjedi nastavljaju u istom tempu i nakon nekoliko velikih prilika Gilbert Brule napokon donosi izjednačenje. Priča tu ne staje te Medvjedi potaknuti novopronađenom brzinom odlaze u vodstvo pred sam kraj trećine. Patrick Bjorkstrand na asistenciju Jämtina postavlja 4:3, rezultat koji će se zadržati gotovo do samoga kraja.

Trener Gordie Dwyer nije krio zadovoljstvo preokretom i karakterom momčadi:

- Jako smo sretni što sa turnira odlazimo kao pobjednici. Dečki su pokazali veliki karakter nakon zaostatka u prvoj trećini. Napravili smo neke promjene i našli način da završimo drugu trećinu s prednošću što se pokazalo ključnim u zadnjoj trećini.  Iako smo počeli snažno, Augsburg je iskoristio neke prilike s igračem više i došao u vodstvo, no odlična druga trećina, koja se pokazala ključnom, nas je vratila u utakmicu te smo se u zadnjoj trećini uspjeli nekoliko puta obraniti sa igračem manje i osvojiti turnir. Naravno da postoji prostor za daljnje napredovanje no moram čestitati dečkima na borbenosti i karakteru, imali smo strijelce u svim linijiama i svi su doprinijeli pobjedi!

Patrick Bjorkstramd danas je igrao u liniji sa Colbyem Genowayem i Kamilom Shiafotdinovom, A upravo je njegova linija postigla posljednja dva pogotka za Medvjede. Njegovo objašnjenje je jednostavno:

- Pokazali smo brzinu danas i trudili se igrati što jednostavnije što se pokazalo protiv momčadi kao što je Augsburg velikom prednošću, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Kemija među igračima funkcionira sve bolje što se danas osobito dalo primijetiti i što je presudilo u preokretu i dolasku do pobjede!

Turnir u Straubingu, dvorana Eisstadion am Pulverturm:
KHL MEDVEŠČAK ZAGREB - AUGSBURGER PANTHER 5-4 (0-3; 4-0; 1-1)

  • 0-1 Voit (LeBlanc, Rekis)
  • 0-2 Holzmann (LeBlanc, Lamb) PP2
  • 0-3 Ciernik (Grygiel) PP
  • 1-3 Smoleňák (Mertl, Kvapil) PP
  • 2-3 Glumac (Arkalov)
  • 3-3 Brule (Saarinen, Mertl)
  • 4-3 Bjorkstrand (Jämtin, Giliati)
  • 4-4  Grygiel (LeBlanc) PP2
  • 5-4 Genoway (Glumac) SH

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Heeter, Taylor, Mäntylä, Gysbers, Morrisonn, Kinrade, Katic, Jurčina, Deutsch, Topol, Jämtin, Brule, Giliati, Smoleňák, Mertl, Kvapil, Saarinen, Genoway, Bjorkstrand, Šiafotdinov, Perkovich, Glumac, Arkalov.

AUGSBURGER PANTHER: Meisner, Deslauriers, Lamb, Oberg, Kurz, Tölzer, Bettauer, Stamler, Rekis, Dinger, Schütz, Voit, Polaczek, Holzmann, MacKay, LeBlanc, Trevelyan, Mancari, Čiernik, Weiß, Thiel, Grygiel, Detsch.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...