Obavijesti

Sport

Komentari 25

Holyfield jednostavno nije smio pobijediti gorostasa

Holyfield jednostavno nije smio pobijediti gorostasa
10

Izraz lica Wilfrieda Sauerlanda, Valujevog promotora, nakon meča protiv Holyfielda, rekao je sve. Previše novca se vrti oko ruskog boksača

VIDEO

Što je meni ovo trebalo? Moj Valujev se mučio s ovim starcem, sva sreća da nije opet boksao protiv Čagajeva, mislio si je Wilfried Sauerland, menadžer Nikolaja Valujeva, brišući znoj s lica nakon što su suci 'radom i poštenjem' pobjedu dodijelili ruskom boksaču umjesto legendarnom Evanderu Holyfieldu.
Sjajnom taktikom Amerikanac je dvanaest rundi skakutao oko Valujeva, koji je na trenutke djelovao potpuno nemoćno, pa čak i smiješno, no suci su stali na stranu ruskog gorostasa. Jer tako je očito moralo biti.
- Mi nismo poraženi u ovoj borbi, mi smo bili bolji i što se mene tiče pobijedili smo - rekao je razočarani Holyfieldov trener, Thomas Brooks, a menadžer bivšeg svjetskog prvaka rekao je kako traži revanš iduće godine. Iz Valujevovog tima su pozitivno odgovorili, no morat će kudikamo bolje pripremiti Valujeva, jer teško će mu tako očito suci pokloniti još jednu pobjedu.
- Evander je bio izuzetno zahtjevan protivnik i morao sam puno raditi za ovu pobjedu. Meč je bio vrlo izazovan i naporan, a on me iznenadio svojom brzinom i zato sam ponosan na ovu borbu protiv Holyfielda - rekao je Valujev, koji zaista nema na što biti ponosan, u ringu nakon meča, dok su se dvoranom u Zürichu prolamali zvižduci i negodovanje razočarane publike.
- Naravno da sam razočaran jer sam uoči proglašenja bio uvjeren kako sam dobio borbu. Mislim da sam bio bolji u više rundi. Sada mi preostaje da odem kući, odmorim se i razmislim o svojoj budućnosti - rekao je Holyfield, po mišljenju mnogih, jedini istinski preostali boksač. No njegovo, Lewisovo i Tysonovo vrijeme, nažalost, je prošlo. A i u 46. godini je potpuno 'nadigrao' aktualnog svjetskog prvaka.
- Velika mi je čast da mi je odobrena ova borba, protivnik je bio vrlo dobar. Mislim da je publika mogla biti zadovoljna kvalitetom borbe, a ja mogu reći da sam pokušavao učiniti ono što mi je trener sugerirao, ali je Valujev imao vrlo kvalitetan obrambeni gard tako da nisam uvijek uspijevao u svojim nakanama - velik je i u porazu bio Holyfield, koji je za sve u dvorani bio istinski pobjednik. Osim za suce. Ekipa Wilfrieda Sauerlanda jednostavno je previše uložila u Valujeva da bi dopustila da izgubi od 'vremešnog' Holyfielda i zato sudačka odluka, iako očito nepravedna, i nije toliko iznenađujuća. I baš zbog ovakvih ishoda mečeva plemenita vještina zvana boks polako umire. 'Plemenitost' je davno nestala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja