Obavijesti

Sport

Komentari 580

Jovanovića naljutio HOO pa odlučio prijaviti Joea Šimunića

Jovanovića naljutio HOO pa odlučio prijaviti Joea Šimunića
1

Još jedan dokaz tko i kako vodi HOO! Evo, ja ću im sad poslati prijavu, kad bez nje ne mogu donijeti suvisli zaključak, reagirao je burno Jovanović zbog priopćenja

VIDEO

Povodom ispada hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, koji je neprimjerenim poklicima nakon utakmice s Islandom izazvao politički incident, očitovao se Hrvatski olimpijski odbor osudivši ponašanje u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski olimpijski odbor uvijek osuđuje svaki oblik ugrožavanja etičkih i moralnih načela, ljudskog dostojanstva, fair playa, tolerancije ili kulture športa. U svezi događaja koji su se zbili u vrijeme i nakon nogometne utakmice Hrvatska-Island, HOO će zatražiti očitovanje svoje članice Hrvatskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo činjenično stanje vezano uz izvikivanje parola.

Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a svaka fizička ili pravna osoba može podnijeti prijavu Etičkom odboru ako smatra da je navedenim događajima povrijeđeno dostojanstvo pojedinca ili integritet udruge, da je došlo do diskriminacije na osnovu rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, ili do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a.

Ako dođe do takve prijave HOO će naravno postupiti u skladu sa svojim temeljnim aktima te učini sve što je u okviru njegovih nadležnosti“, piše HOO.

Jovanovića naljutio HOO i prijavio Šimunića

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na svojem Facebook profilu burno je reagirao na priopćenje HOO, koji je zatražio da netko prijavi hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića.

"Još jedan dokaz tko i kako vodi HOO! Evo, ja ću im sad poslati prijavu, kad bez nje ne mogu donijeti suvisli zaključak!

Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a ja Željko Jovanović, kao fizička osoba podnosim prijavu Etičkom odboru HOO, jer smatram da je događajima za i nakon utakmice Hrvatska - Island, u kojima je uz navijače sudjelovao i nogometaš Šimunić povrijeđeno dostojanstvo pojedinca, da je došlo do diskriminacije na osnovu rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, kao i do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a.

Molim da HOO postupi u skladu sa svojim temeljnim aktima te učini sve što je u okviru njegovih nadležnosti, žurno i bez odlaganja!", napisao je Jovanović na svojem Facebook profilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 580
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna