Obavijesti

Sport

Komentari 0

Horvat: Naježio sam se zbog povratka! Čupić: Napokon su mladi preuzeli glavne uloge...

Horvat: Naježio sam se zbog povratka! Čupić: Napokon su mladi preuzeli glavne uloge...
5

Fizički sam spreman, imam problem s preponom i vjerujem da ću ga brzo sanirati. U mađarskom Dabasu sam igrao desnog vanjskog i krilo, ali više vanjskog, to mi je sad prirodna pozicija, dodao je Zlatko Horvat

VIDEO

Tri su djevojčice došle s ocem i stidljivo stale pred Zvonimira Srnu. Sve tri su rukometašice, pohvalio ih je otac, a jedna igra na Srninoj poziciji lijevog vanjskog. Ozlijeđeni zagrebaš porazgovarao je s njima, rado im se potpisao na majicu, loptu i dao ulaznice za spektakl u četvrtak. Za okršaj Zagreba i PSG-a (18.45 sati) u pretposljednjem kolu Lige prvaka.

Ubrzo se stvorio red, a igrači Zagreba u Fresh Corneru na Tifonu u Velikoj Gorici dijelili su ulaznice i fotografirali se s navijačima. Te optimistično najavljivali utakmicu s uglednim suparnikom. I vjerojatno zadnji dolazak Nikole Karabatića kao igrača u Zagreb.

- Protiv Kolstada smo odigrali odlično, igrači su bili besprijekorni. Sreća je biti njihov trener. Teško je reći odakle crpimo energiju, ali protiv PSG-a nam treba ista ili veća energija. Nadam se da će nam navijači pomoći i bit ćemo dobri - rekao je trener Andrija Nikolić.

Arena puna na Zagreb - PSG?

Arena bi mogla biti puna, otvorit će i gornji prsten, što znači da bi Karabatića, Prandija i društvo moglo dočekati 15.000 navijača.

- Zadržat ću za sebe hoće li neki od ozlijeđenih igrača igrati. Da, pratit ćemo utakmicu Kolstada i Kielcea, o kojoj možda ovisimo, ali ključna je naša igra. Ako svedemo Parižane na igru 6 na 6, imamo dobre šanse - naglasio je Nikolić pa na pitanje hoće li koristiti Klaricu i Srnu odgovorio:

- Trošit ćemo i njih dvojicu, nek' zarade plaću!

Velika Gorica: Rukometaši Zagreba družili se s fanovima uo?i utakmice

Kapetan Jakov Gojun postao je i napadački adut.

Gojun: U Parizu nam ni suci nisu išli na ruku

- Ozljede su nas poljuljale, Srna i Klarica nositelji su naše igre, ali skupili smo glave i blizu smo prolasku skupine. Otkad smo se Čupko i ja vratili, prije tri godine, nikad nismo bili bliže. Brend smo, očekujem puno navijača, da napokon napunimo Arenu. Umor je tu, ali mi smo naučili nositi se i to nam nije alibi. I drugi su umorni, a igraju i jače lige, teže utakmice. Proračun PSG-a puno je veći, ali u ove tri godine nam je stav uvijek da respektiramo sve i nikoga se ne bojimo. Igrat ćemo agresivno, boriti se, možemo to i znamo se nositi s takvima. Kielce i Aalborg nisu imali rješenja za našu obranu, i PSG ćemo dočekati 'na nož'. U Parizu smo dobro odigrali, dobili su nas malo na iskustvo, malo sudačke odluke, ali to nam je vodilja kako igrati protiv PSG-a. Tranzicija im je jako dobra, pripremit ćemo se i naći rješenje. I Kolstadu je najjača tranzicija pa smo ih zatvorili, tako možemo i PSG. Suholežnik je protiv Kolstada odigrao najbolju utakmicu otkad je došao, dočekali smo ga. Svi smo bitni, tko igra više, tko manje, ali svi se osjećamo važnima. A PSG-u je veći stres nego nama. Syprzak je sjajan u napadu, ali ne igra obranu - priča Gojun.

Velika Gorica: Rukometaši Zagreba družili se s fanovima uo?i utakmice

U klub se vratio Zlatko Horvat (39). Ni on zbog ozljede neće biti na raspolaganju za četvrtak, ali vjeruje da će brzo u pogon.

- Sve se dogodilo na brzinu, Zagreb su zadesile ozljede i trebala mu je podrška, brzo smo se dogovorili. Lijepo se vratiti doma, u Kutiju šibica, a kad vidim što je momčad sve napravila... Evo, ježim se! Fizički sam spreman, imam problem s preponom i vjerujem da ću ga brzo sanirati. Atmosfera se vratila i treba tako nastaviti. U mađarskom Dabasu sam igrao desnog vanjskog i krilo, ali više vanjskog, to mi je sad prirodna pozicija.

Horvat: Gojun ostaje kapetan

Kapetan još neće biti.

- Ovo je moj klub, ali Gojunov tim, Jakov je kapetan i nemam problem s tim. Treba poštivati hijerarhiju, tek sam došao.

Luka Lovre Klarica i Matej Mandić danas su produžili ugovore do 2026.

- Pametno nam je još koju godinu ostati, na dobrom smo putu - rekao je Klarica, a Mandić je dodao:

Velika Gorica: Rukometaši Zagreba družili se s fanovima uo?i utakmice

- Dobro nam je razvijati se ovdje. Tek nam je 21 godina, imao sam dosta ponuda za van nakon dobre sezone, ali bolje se ovdje razvijati. Poruka Nikoli? Vidjet ćemo u četvrtak, ali ne idem ispod 15 obrana, haha! Inače se pripremam za svakog suparničkog igrača, kako puca, proučavam ih...

Ivan Čupić naglasio je:

Ulaznice za Zagreb - PSG na blagajni Arene

- Poanta našeg povraka bila je da budemo mentori mladima, da oni postanu glavni igrači, a mi podrška. To je ove sezone napokon zaživjelo, oni su uzeli glavne uloge.

Ulaznice se mogu podići u utorak i srijedu od 16 sati i u četvrtak od 17 na blagajnama Arene Zagreb.

Velika Gorica: Rukometaši Zagreba družili se s fanovima uo?i utakmice

span widget

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara