Obavijesti

Sport

Komentari 4

Horvat: Protiv Celja se nikad nisu igrale obične utakmice...

Horvat: Protiv Celja se nikad nisu igrale obične utakmice...
1

PPD ZA PETICU Na YouTubeu sam gledao snimke onih antologijskih okršaja Zagreba i Celja, svi smo posebno ‘nabrijani’, kaže Mandalinić. Susret je večeras u 20 sati

VIDEO

Kao dječak uvijek sam bio na tribinama kad bi igrale one slavne generacije Zagreba i Celja. Sjećam se da su uvijek to doslovno bile utakmice visokog rizika. Danas više nije baš tako, ali i dalje se tu osjeća rivalitet, da ovo nisu obične utakmice, kaže Zlatko Horvat.

Kapetan PPD Zagreba nije igrao u prvom ovosezonskom okršaju starih rivala, odrađivao je kaznu zbog crvenoga kartona, ali za Arenu je spreman.

- Celje igra vrlo atraktivan rukomet, brz, s puno jurnjave po terenu. Lijepo ih je gledati, ali sada dolaze na naš teritorij. Oni su atraktivni, ali mi smo ‘fajteri’ i vjerujem da ćemo napraviti ono što nam je potrebno - kaže Horvat.

A potrebna im je pobjeda. Bilo kakva, jer dva boda iz ove utakmice osigurat će PPD Zagrebu peto mjesto u skupini. U Celju su zagrebaši dobili 21-20, junak je bio Filip Ivić, koji je obranio pobjedu u zadnjim sekundama, a u toj utakmici nije bilo Stipe Mandalinića. Nebeski letač više nije ozlijeđen, opet je u punoj formi.

- Osjećam se savršeno. Nije lako vratiti se nakon dvije ozljede na istoj nozi, prije svega psihološki, ali sve je to iza mene. Ničeg se ne bojim, idem punom snagom i o ozljedama više ni ne razmišljam - kazao je Mandalinić.

Protiv PSG-a i Veszprema zabio je ukupno devet puta, spominjao ga je i Nikola Karabatić kao veliku opasnost za svakoga. A drugi veliki igrač, Veselin Vujović, jedva je dočekao Stipin povratak.

- Jako je lijepo čuti kad Vuja kaže da nije isto sa mnom ili bez mene - kaže Mandalinić, s kojim trener Vujović puno razgovara, stalno mu ukazuje na pogreške na treninzima.

- Na svakom treningu me ispravlja, ali znate kako se kaže: kad ti trener ništa ne govori, nije dobro. A ovo je pozitivno, ako me ispravlja, znači da mu je stalo. Svjestan sam da sam dobio neku drugu dimenziju u igri otkad je on došao. I sam je bio vanjski igrač, jedan od najboljih u povijesti ovog sporta, svaki njegov savjet zlata vrijedi - rekao je Zagrebov Splićanin.

Rodio se 1992. godine, antologijske okršaje Celja i Zagreba slabo pamti.

- Da, bio sam premlad, ali gledao sam puno snimki na YouTubeu, znam da su to uvijek bili spektakli. I sad su sudari s Celjem uvijek ‘na nož’, bude tu svega, i grubih i prljavih startova. Bit će tako i ovaj put, no uvjeren sam da smo bolji, Celje nema što tražiti u punoj Areni - kaže Mandalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...