Sport

Komentari 18

Hrga opet ostao bez borbe: IBF prihvatio žalbu, Yoka je 'otpao'!

Hrga opet ostao bez borbe: IBF prihvatio žalbu, Yoka je 'otpao'!

Dvojica boksača već su odbila 'title eliminator' meč protiv Filipa Hrgovića, a sad mora i treći. Ne nazire se idući suparnik 'El Animala', a Kinez koji ga proziva već neko vrijeme i dalje čeka priliku

Ono što se nagađalo dobilo je i službenu potvrdu - Martin Bakole (28, 17-1) trlja ruke jer se Tony Yoka (29, 11-0) ipak neće boriti protiv Filipa Hrgovića (29, 14-0) jer je IBF prihvatio žalbu borca iz Konga koji je tako potvrdio da mu Francuz duguje borbu, prenosi ugledni borilački portal Boxing Scene!

Podsjetimo, Yoka i Bakole trebali su se boriti u prosincu prošle godine, ali zbog pandemije korona virusa nisu mogli u ring. Prema navodima Bakoleovih odvjetnika, ta borba nije bila otkazana, već odgođena, pa je Martin Bakole jedini borac s kojim se Yoka može boriti, odnosno nema pravo ulaziti u ring s Hrgovićem.

Tako IBF mora u novu potragu za Hrgovićevim protivnikom. Otpadali su redom Luis ‘King Konga’ Ortiz (42, 33-2), Joseph Parker (29, 30-2) i na kraju sa spomenutim Yokom, a sljedeći je na popisu Joe Joyce (36, 13-0), no on se tek oporavlja od ozljede pa je teško da će prihvatiti meč.

Zatim slijedi njemački borac Agit Kabayel (29, 21-0), a ako on ne prihvati borbu, onda bi svoju priliku napokon mogao dočekati onaj koji je prozivao Hrgovića i nekoliko puta istaknuo da se želi boriti, Kinez Zhang Zhilei (38, 23-0-1).

Bilo kako bilo, Hrgović opet mora čekati da netko od boraca prihvati ponudu IBF-a - za to imaju tri dana nakon ponude, a onda slijede pregovori. Pobjednik tog meča trebao bi ići na pobjednika revanša između Anthonyja Joshue (32, 24-2) i Oleksandra Usika (35, 19-0).

Najčitaniji članci