Obavijesti

Sport

Komentari 50

Hrgin stožer bijesan: Odbijaju nas i prije nego dođe do novca! Mijenjajte pravila i izbacite ih

Hrgin stožer bijesan: Odbijaju nas i prije nego dođe do novca! Mijenjajte pravila i izbacite ih

Treći put su nas svi odbili. I odmah da kažem da ovo nema nikakve veze s novcem. Nije se ni stiglo razgovarati o novcu jer su nas odmah odbili, rekao je Hrgovićev promotor Kalle Sauerland

VIDEO

Nitko se ne želi boksati s Filipom Hrgovićem. Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev, čak i Kinez Zhang Zhilei, koji je inicijalno prihvatio meč "bez obzira na sve" pravi manje probleme premda za taj meč postoji i najveća nada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrgović uoči borbe sa Scottom 28:16

Najbolji hrvatski boksač ne može pronaći suparnika u meču koji bi trebao biti eliminacijski po IBF-u, odnosno pobjednik bi napao titulu koju drži Oleksandr Usik.

Ispočetka se činilo kako su problemi financijske prirode, no kako vrijeme odmiče, frustriranost Hrgovićevih promotora raste zbog činjenice da novac nije presudan.

Zagreb: Konferencija za medije Filipa Hrgovi?a povodom prelaska u profesionalni boks

- Treći put su nas svi odbili. I odmah da kažem da ovo nema nikakve veze s novcem. Nije se ni stiglo razgovarati o novcu jer su nas odmah odbili. Da su prihvatili, išlo bi se na licitaciju honorara, ali do toga nije došlo. Novac nije razlog - rekao je Hrgovićev promotor Kalle Sauerland.

Hrgović je trebao boksati protiv Tonyja Yoke. To je, ustvari, meč koji bi i najviše zanimao publiku zbog međusobne povijesti i dobrog poznanstva dva boksača. Hrgović je, primjerice, slavio na juniorskom Svjetskom prvenstvu 2010., a Yoka u diskutabilnom meču na Olimpijskim igrama.

Ipak, zbog propusta izazvanih covid odgodama i činjenice da je IBF prihvatio žalbu Martina Bakolea, meč s Francuzom nije moguć. A ostali izazivači s ljestvice ne žele u ring s 'El Animalom'.

- Svi znaju što može Filip i to je jedini razlog zašto nas odbijaju. Nikad u sportu nisam vidio takav strah od nekoga. Ovo je nevjerojatno. Nije razlog novac, već strah. Trebamo hitnu promjenu pravila, mora se više poštovati ljestvica boksača. Što nekom znači da je šesti na svijetu ako se ne želi boriti za titulu? Onaj tko odbije borbu mora biti kažnjen! Izbacite ga s ljestvice barem godinu dana -  dodaje Sauerland.

Hrgovi? do 13. pobjede u karijeri nokautom Radonji?a

Zhang Zhilei, kineski teškaš, trenutno je 12. na ljestvici i premda nije boksač iz top 10 kako je i bilo planirano, ipak je respektabilno ime te bi meč s Hrgovićem itekako imao smisla.

- Vidjet ćemo. I tu se dogodilo nešto čudno... Zhang, koji je tvrdio da želi borbu, zatražio je dodatna 24 sata za odgovor kako bi mu se prevelo pismo na kineski. U pismu je jedna rečenica: "Odgovorite nam u sljedeća 72 sata želite li se boriti protiv Filipa Hrgovića." Vjerujem da će na kraju ipak pristati. Dobar je znak što nas nije odmah odbio kao ostali - zaključio je Hrgovićev promotor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...