Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrgović: Borit ću se s Usikom ili Furyjem, a dobar je osjećaj biti na vrhu. Tamo gdje pripadam

Hrgović: Borit ću se s Usikom ili Furyjem, a dobar je osjećaj biti na vrhu. Tamo gdje pripadam

Ovo borba stigla je niotkuda. Istekao mi je ugovor s promotorima početkom rujna, stigla je nova ponuda, tražili su me da se borim s tim protivnikom na točno određen datum, rekao je Hrgović

VIDEO

Manje od deset dana ostalo je do spektakularne boksačke priredbe u Rijadu. Jedna od najvećih zvijezda bit će hrvatski boksač Filip Hrgović koji će se boriti protiv Australca Marka de Morija. Organizatori su osigurali kremu svjetskog boksa, Deontay Wilder bori se protiv Josepha Parkera, a Anthony Joshua protiv Otta Wallina.

Pokretanje videa...

Bravo, Filipe! Hrga nokautirao Australca u zadnjoj rundi meča 00:45

Hrgovićev meč bi trebao započeti treći po redu, a naš boksač je najavio borbu protiv australskog gorostasa. Posljednji put se borio u kolovozu kada je pobijedio Demseya McKeana i obranio status obaveznog izazivača po IBF-u. 

Hrgović: Borit ću se s Furyjem ili Usikom 

- Drago mi je da ću uskoro u ring. Nije prošlo puno od zadnje borbe, znao sam imati i duže pauze i drago mi je što više nije tako. Drago mi je da sam aktivan, to je važno za moju karijeru. Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka - rekao je Hrgović. 

Zagreb: Boksač Filip Hrgović s trenerom Yousefom Hasanom najavio meč s Markom De Morijem

Borba je došla neočekivano. Nije bilo planirano da se bori do kraja godine, ali stigla je ponuda koju nije odbio. Želja je ostati u formi i uostalom, potencijalnim protivnicima, kao što su Wilder i Joshua, na licu mjesta pokazati od čega je satkan. 

- Ovo borba stigla je niotkuda. Istekao mi je ugovor s promotorima početkom rujna, stigla je nova ponuda, tražili su me da se borim s tim protivnikom na točno određen datum. Bilo je malo vremena za organizaciju cijelog kampa. Za mene je važno da idem u ring, da prođem kamp, osjetim psihozu meča. Protivnik nije najvišeg ranga i nije rang borca na kojeg ja ciljam, ali ne treba nikog podcijeniti, u boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno.

Snimio je i promotivni video ususret spektakla u Rijadu.

- Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh. Blizu sam mu. Reklama se snimala u Londonu prije nekoliko tjedana. Sve je nekako uletjelo na brzinu i sve je brzinski odrađeno. I ja i drugi borci prekidali smo kamp da bismo išli na konferencije za medije i snimanje te reklame.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - King Abdullah Sport City Stadium

Hrgović je dvaput potvrdio status izazivača po IBF-u, ali još nije dobio priliku boriti se za pojas. Naravno, njegove planove odgodio je meč Usika i Furyja, ali nada se da će uskoro ući u meč za pojas, bili to Fury ili Usik ili netko drugi.

- Odradili smo sve potrebno da zavrijedim poziciju obaveznog izazivača, a IBF mi ju je potvrdio. Borit ću se s pobjednikom meča Tyson Fury – Oleksandr Usik, a budu li oni htjeli revanš, meni slijedi borba za upražnjeno mjesto protiv pobjednika borbe između Anthonyja Joshue i Wildera. To smo dugo čekali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...