Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrupec: Ne znam je li u pitanju strah, ali nismo sličili na sebe

Hrupec: Ne znam je li u pitanju strah, ali nismo sličili na sebe

Nije mi se ovo još nikad dogodilo. Pokušao sam ohrabriti djevojke, ali gledali smo utakmicu u kojoj nismo mogli zabiti gol. Čestitam ekipi Lokomotive na zasluženoj pobjedi, rekao je trener Podravka Vegete

VIDEO

Najveći derbi ženskog rukometa protekao je bez iznenađenja za sve one koji su gledali susret između Podravke Vegete i Lokomotive. U četvrtom kolu prve hrvatske rukometne ženske lige Lokomotiva je u gostima deklasirala favoriziranu Podravka Vegetu s 25-17. Pobjeda gostujućih igračica ni jednog trena nije dolazila u pitanje, već je bilo neizvjesno samo s koliko golova razlike će „lokosice“ protutnjati Koprivničkom dvoranom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice Podravke odale počast treneru

Pokretanje videa...

Rukometašice Podravke odale počast treneru 03:10

Zaustavile su je u Koprivnici samo toliko da u svoj vlak koji ih je odveo na prvo mjesto ukrcaju nova dva boda i domaćim igračicama pokažu tko je tko u ovom trenutku u domaćem prvenstvu. Krenulo je loše po domaće koje su na papiru bile veliki favorit, ali draž sporta je i u tome što često favoriti dožive nokaut u vlastitom dvorištu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gošće su povele s 3-0, i već tad se vidjelo da bi „kokice“ mogle biti očerupane i završiti u Lokomotivinim kotlu. Što se na koncu i ostvarilo. Gošće su vodile i s 11 golova razlike i da nisu pred kraj smanjile pritisak pitanje je koliko bi iznosila razlika. Domaće rukometašice su dale sve od sebe, ali nije išlo. Kao da gurate vodu uzbrdo. Lokomotiva je imala sve. Sjajnu obranu u kojoj se ginulo i igralo do posljednjeg daha. Napad do gola, a pred vlastitom mrežom Luciju Bešen. Što je ta djevojka obranila ne viđa se baš svaki dan. S krila, izvana, s crte, ziceri i tako 17 lopti od 31 upućene prema mreži. Sjajan postotak. Naravno uz nju je sve dihtalo kao urica. 

U napadu Ana Marija Gavrić, koju je u obrani sjajno mijenjala Tena Petika i Lara Burić, bile su na visokoj realizaciji. Alfa i Omega, Lokomotive, Nenad Šoštarić ima sasvim drugačiji pristup rukometu nego Podravka. On stvara igračice dok se Podravka oslanja na tržište. Kad dođete na „plac“ onda znate kupiti i nešto što se pokaže da i nije najbolja kvaliteta. Podravka se uglavnom orijentira na uvoz, a potvrdilo se da je kupovina na domaćem terenu najbolja. 

Uz Larissu Kalaus te Dejanu Milosavljević vanjska linija uglavnom je pretrpana brojem igračica koje nisu previše ili su malo pokazale. Šoštarić je ostao bez Larisse i još poneke igračice iz lanjske sedmorke, ali je složio ansambl koji je u Koprivnici odsvirao pobjedničku partituru. Bilo je milina gledati kako jedna Dora Kalaus sjajno igra svih 60 minuta. U obrani zatvara, a u napadu je uz Posavec pokazala i sjajne organizatorske sposobnosti. Kod Podravke Vegete sjajna kapetanica Larisse Kalaus uložila je silnu energiju i znanje, ali nije mogla sama zaustaviti Lokomotivu. Uz nju treba spomenuti Dejanu Milosavljević te Dijanu Mugošu, ali je to malo za veliki rezultat.  

Ova je utakmica promiješala karte i sada je na štihu Lokomotiva, a njezin strojovođa Šoštarić zna kako i kada odigrati aduta. Pred Podravkom je vrijeme u kojem se mora resetirati, jer bi mogle ostati bez titule. Uostalom to postaje i realnost.  
Nakon utakmice, dojmove za stranice kluba iznio je trener Podravka Vegete Neven Hrupec, koji je rekao da je nakon ovakve utakmice teško reći nešto suvislo. 

- Nije mi se ovo još nikad dogodilo. Razgovarao sam s djevojkama poslije. Ne znam je li u pitanju psihološka blokada ili strah, ali mi nismo sličili na sebe. Pokušao sam ih ohrabriti, ali danas smo gledali utakmicu u kojoj nismo mogli zabiti gol. Bili smo spori u obrani i nismo išli do kraja u napadu. Čestitam ekipi Lokomotive na zasluženoj pobjedi, ali ovo danas nije bila prava Podravka. Moramo ovo prespavati, obaviti analize i razgovore te pronaći uzrok ovih problema – rekao je trener Neven Hrupec. 

Vratila se Petika, sestre Kalaus prvi put jedna protiv druge...
Vratila se Petika, sestre Kalaus prvi put jedna protiv druge...

Pred Larissom Kalaus bio je iznimno velik izazov. Suočila se po prvi puta na terenu sa sestrom blizankom, ali i s ekipom čiji je dres do prošle sezone nosila i to u ulozi kapetanice Podravka Vegete.  

- Za početak bih čestitala ekipi Lokomotive. Odigrale su jednu jako dobru utakmicu s agresivnom i čvrstom obranom u kojoj je njihova golmanica imala odličan dan te nam je skidala čiste zicere. S druge strane, što reći za moju ekipu…Moram priznati da sam iznenađena, nismo se snašle na njihovu duboku obranu. Vidjelo se da su se dobro pripremile i da su snimile sve naše akcije koje igramo u Ligi prvakinja, a mi nismo imale rješenja i odgovor na te izazove. Dogodio nam se dan kakav nismo htjele i kakav nismo imale od početka priprema i nadam se da ćemo nakon reprezentativne pauze popraviti sve nedostatke i poboljšati sve ono što danas nije bilo dobro – zaključila je Kalaus.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram