Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvat Bruno Akrapović trener je u državi s jednim stadionom

Hrvat Bruno Akrapović trener je u državi s jednim stadionom
1

OPASAN LET Odmah do stadiona je avionska pista, pa itekako moramo paziti kamo pucamo, kaže Hrvat Bruno Akrapović, nogometni trener u državici Gibraltaru

VIDEO

Problema s izlascima igrača nemam jer se u Gibraltaru sve dozna za pet minuta. To je mala država, pa nema šanse da bi se igrači uspjeli skriti da ih netko ne vidi, počinje Bruno Akrapović, hrvatski trener u Collegeu, klubu s Gibraltara.

U Hrvatskoj je radio u Mosoru, Valu, Solinu i Neretvi, a 2009. odlazi u Rusiju. Točnije, Saturn.

- Tamo sam upoznao njemačkog trenera, ostao s njim u dobrim odnosima i on me nedavno pitao bih li došao ovamo. I evo me - kaže Bruno.

Dok u Hrvatskoj muku s infrastrukturom i gradnjom stadiona muče gotovo svi klubovi, u Gibraltaru je to vrlo dobro riješeno. Štoviše, odlično. Naime, u cijeloj je državi samo jedan nogometni stadion.

- I na tom jednom stadionu igraju svi klubovi. I prve i druge lige. Prvenstveno kolo počinje u petak i završava u ponedjeljak. Stadion ima umjetnu travu, pa se ne može toliko uništiti kao što bi da je ‘prava’ - objasnio je Akrapović.

Pola lige je na amaterskoj razini, a tri, četiri kluba imaju profesionalne ugovore.

- Tu se ne mogu zaraditi milijuni, ali se može pristojno živjeti.

Već smo doveli nekoliko igrača s naših prostora (Plazonić, Jukić, Sokol, Duvnjak...), a evo, tu je i moj sin Aaron.

On je, na primjer, bio i kadetski reprezentativac Italije. Igrači možda i ne zarađuju mnogo, ali imaju lijepe bonuse za pobjede. Tako ih se drži motiviranima.

Akrapovićevi igrači treniraju svaki dan, a ostali klubovi imaju ritam ponedjeljak - srijeda - petak. Uz nedjeljnu utakmicu.

- Treniramo u Španjolskoj, autobus pokupi igrače te nas poslije treninga sve vrati.

A kakav se nogomet igra na Gibraltaru imat će priliku vidjeti i hrvatski navijači. Pet dana prije kvalifikacijske utakmice protiv Italije, Hrvatska će 7. lipnja odigrati prijateljski susret protiv Gibraltara. U reprezentaciji igraju dva igrača iz Akrapovićeva kluba, golman Jamie Robba i lijevi bočni Jamie Bosio.

- Da vidite kako se vesele utakmici protiv Modrića, Rakitića i društva. Moj golman već sada drhti kad mu spomenem Mandžukića, Olića i ostale napadače. Samo, pitanje je hoće li oni igrati - kaže Akrapović.

Kao i u europskim klubovima, i u Gibraltaru je limitiran broj stranaca. Limit je malo viši.


- Svaki klub smije imati 17 stranaca, to je realnost. Stranci donose kvalitetu. Mi ih nemamo puno, samo 12 - zaključio je Bruno Akrapović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani