Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Hrvat Bruno Akrapović trener je u državi s jednim stadionom

OPASAN LET Odmah do stadiona je avionska pista, pa itekako moramo paziti kamo pucamo, kaže Hrvat Bruno Akrapović, nogometni trener u državici Gibraltaru

Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
16 komentara

Problema s izlascima igrača nemam jer se u Gibraltaru sve dozna za pet minuta. To je mala država, pa nema šanse da bi se igrači uspjeli skriti da ih netko ne vidi, počinje Bruno Akrapović, hrvatski trener u Collegeu, klubu s Gibraltara.

U Hrvatskoj je radio u Mosoru, Valu, Solinu i Neretvi, a 2009. odlazi u Rusiju. Točnije, Saturn.

- Tamo sam upoznao njemačkog trenera, ostao s njim u dobrim odnosima i on me nedavno pitao bih li došao ovamo. I evo me - kaže Bruno.

Dok u Hrvatskoj muku s infrastrukturom i gradnjom stadiona muče gotovo svi klubovi, u Gibraltaru je to vrlo dobro riješeno. Štoviše, odlično. Naime, u cijeloj je državi samo jedan nogometni stadion.

- I na tom jednom stadionu igraju svi klubovi. I prve i druge lige. Prvenstveno kolo počinje u petak i završava u ponedjeljak. Stadion ima umjetnu travu, pa se ne može toliko uništiti kao što bi da je ‘prava’ - objasnio je Akrapović.

Pola lige je na amaterskoj razini, a tri, četiri kluba imaju profesionalne ugovore.

- Tu se ne mogu zaraditi milijuni, ali se može pristojno živjeti.

Već smo doveli nekoliko igrača s naših prostora (Plazonić, Jukić, Sokol, Duvnjak...), a evo, tu je i moj sin Aaron.

On je, na primjer, bio i kadetski reprezentativac Italije. Igrači možda i ne zarađuju mnogo, ali imaju lijepe bonuse za pobjede. Tako ih se drži motiviranima.

Akrapovićevi igrači treniraju svaki dan, a ostali klubovi imaju ritam ponedjeljak - srijeda - petak. Uz nedjeljnu utakmicu.

- Treniramo u Španjolskoj, autobus pokupi igrače te nas poslije treninga sve vrati.

A kakav se nogomet igra na Gibraltaru imat će priliku vidjeti i hrvatski navijači. Pet dana prije kvalifikacijske utakmice protiv Italije, Hrvatska će 7. lipnja odigrati prijateljski susret protiv Gibraltara. U reprezentaciji igraju dva igrača iz Akrapovićeva kluba, golman Jamie Robba i lijevi bočni Jamie Bosio.

- Da vidite kako se vesele utakmici protiv Modrića, Rakitića i društva. Moj golman već sada drhti kad mu spomenem Mandžukića, Olića i ostale napadače. Samo, pitanje je hoće li oni igrati - kaže Akrapović.

Kao i u europskim klubovima, i u Gibraltaru je limitiran broj stranaca. Limit je malo viši.


- Svaki klub smije imati 17 stranaca, to je realnost. Stranci donose kvalitetu. Mi ih nemamo puno, samo 12 - zaključio je Bruno Akrapović.

Naši partneri pišu
Message