Obavijesti

Sport

Komentari 64

Hrvat iz Baltimorea oduševio: Odsad je on Domagoj Draperić

Hrvat iz Baltimorea oduševio: Odsad je on Domagoj Draperić
1

Kad je Hrvatska posljednji put osvojila medalju, imao sam 11 godina i nisam imao pojma što je to Hrvatska. Prvi put sam za nju čuo od Perinčića, priznaje Draper...

VIDEO

Skoro svaki put kad s tribina krene skandiranje "u boj, u boj, za narod svoj", Dontaye Draper zabije koš. Kao da ga taj poklič posebno motivira.

- Haha, ma ne, to je slučajnost. Ne razumijem što viču. Nakon Španjolske su mi suigrači rekli da je i bolje tako jer su nam govorili strašne stvari. Ali sad uživam u energiji koju nam donose navijanjem - rekao je 29-godišnji Amerikanac, najstariji hrvatski reprezentativac u Sloveniji.

Dvije je godine proveo u Cedeviti, a ovo mu je drugo ljeto s reprezentacijom. Međutim, ne može se pohvaliti znanjem jezika.

- Ma pretežak je. Prve godine sam pokupio nekoliko riječi, a razumijem uglavnom košarkaške termine. Kad Repeša kaže 'napad' ili 'obrana', to shvatim, ali ne i sve što kaže na time-outu - kaže Didi, kojeg su ostali reprezentativci sjajno prihvatili. Pogotovo Damir Markota.

- Dobro se slažem s cimerom Tomićem, znam Babu, Simona, Lukšu i Rudija iz hrvatske lige, ali najviše sam se zbližio sa Šveđom. Puno razgovaramo, uvijek sjedimo jedan do drugoga...

Kad je Hrvatska osvojila posljednju medalju bio je 11-godišnji klinac, koji je kroz bejzbol i košarku tražio bijeg s ulica Baltimorea. Za Hrvatsku, dakako, još nije čuo.

- Većina nas Amerikanaca zna samo za veće europske zemlje, poput Italije i Njemačke, a ostale otkrivamo tek kad dođemo u Europu. Tako sam i ja za Hrvatsku prvi put čuo od suigrača Hrvoja Perinčića, s kojim sam kratko igrao u francuskom Toulonu. Te smo godine igrali kvalifikacije za EuroChallenge protiv Cedevite i tad sam prvi put došao u Zagreb. Onda sam saznao da su Dražen Petrović i Toni Kukoč odavde, ali o hrvatskoj košarci sam najviše naučio zahvaljujući treneru Jean-Marcu Jauminu u belgijskom Oostendeu. On nam je pričao o europskim igračima u NBA ligi, a ja sam zapazio da mnogima prezime završava na -ić. Onda mi je objasnio tko je iz Hrvatske, tko iz Srbije - prisjetio se Draper.

Najdraži mu je Hvar, bez obzira na incident s ježincem

Danas toliko dobro poznaje Hrvatsku da ni sam ne zna što mu je još preostalo za vidjeti. Ali ovog se ljeta zaljubio u Hvar, na kojem je proveo dva slobodna dana tijekom priprema.

- Bilo mi je fenomenalno! Rekao sam si da idućeg ljeta moram doći tu na odmor na tjedan ili dva. Sjajno mjesto za opuštanje, ima krasne restorane, a nije preludo. Nisam baš razmišljao o kupnji apartmana, ali svakako ću opet doći.

Dojam mu nije pokvario ni incident s ježincem.

- Boljelo me par dana ko sam vrag! Volim plivati, ali u bazenima, neću više u more. Nisam htio ni tada, baš zato što ne vidim gdje stajem, ali prijatelji su me nagovorili.

Povratak u Cedevitu?

Osim Hvara, ipak mu se najviše sviđa Zagreb, u kojem je živio dvije godine. A kako je Cedevitu preuzeo Jasmin Repeša, kojeg izuzetno cijeni zbog metoda rada u reprezentaciji, nije isključio povratak.

- Svakako ću razmotriti tu opciju kad mi za dvije godine isteče ugovor s Realom. Ali ne znam hoću li onda biti na ovoj razini. Sve sam stariji, moram sve više paziti na tijelo, tako da ne znam ni hoću li više igrati za reprezentaciju. Morat ću procijeniti u kakvom sam stanju nakon svake sezone. Olimpijske igre bile bi ostvarenje sna, ali tri su godine do idućih...

Hrvatska je u polufinalu Eurobasketa izgubila od Litve...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju