Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrvat kao izbornik Alžira posti za ramazan: 'Želi u potpunosti biti uz svoje reprezentativce'

Hrvat kao izbornik Alžira posti za ramazan: 'Želi u potpunosti biti uz svoje reprezentativce'

Vladimir Petković na predstavljanju je dobio Kur'an, potpisao je unosni ugovor od 135.000 eura mjesečno, a sad je odlučio solidarizirati se s igračima koji poste u vrijeme svetog muslimanskog mjeseca

VIDEO

Vladimir Petković (60), izbornik alžirske nogometne reprezentacije, zadobio je simpatije tamošnje javnosti nakon što je odlučio postiti tijekom cijelog mjeseca ramazana kako bi se solidarizirao sa svojim reprezentativcima, piše afrički portal Jeune Afrique.

Bosanski Hrvat se, iako je katolik, prvotno suzdržavao od hrane tijekom dana za vrijeme reprezentativne akcije, a onda odlučio produžiti razdoblje do kraja muslimanskog mjeseca koji je počeo uvečer 10. ožujka i traje do večeri 9. travnja. Kako piše alžirski medij, Petković je "htio u potpunosti biti u atmosferi svetog mjeseca".

POGLEDAJTE VIDEO:

Alžir je u petak pobijedio Boliviju na domaćem terenu u Algiersu 3-2, a ovaj utorak dočekuje Južnoafričku Republiku.

Petković je reprezentaciju preuzeo krajem veljače i na predstavljanju odmah poželio sretan ramazan Alžircima. Jedan mu je novinar poklonio primjerak Kur'ana, a on ga je prihvatio s osmijehom. Potpisao je do 2026. za 135.000 eura mjesečne plaće.

Petković je godinama radio u Caritasu

Rođeni Sarajlija je ranije u karijeri vodio Bellinzonu, Malcantone, Lugano, Young Boys, Samsunspor, Sion, Lazio i švicarsku reprezentaciju, s kojom je 2021. igrao četvrtfinale Eura i izbacio svjetske prvake Francuze. Kao igrač je sa Sarajevom bio prvak Jugoslavije 1985. Dok je bio u Švicarskoj, bio je socijalni radnik u katoličkoj udruzi Caritas u Giubiascu, u kantonu Ticino.

- Integracija je jedno od najvažnijih pitanja, ne samo u sportu, nego i u životu. S te strane sam imao i vrlo dobra i pozitivna iskustva kada sam radio pet, šest godina u Caritasu, gdje sam susretao ne samo nacionalno različite ili religiozno različite, već i financijski različite ljude s različitim poteškoćama. Tu čovjek mora biti fleksibilan i mora biti čovjek da bi pokušao rješiti te probleme - ispričao je jednom prilikom.

Petkovićevu životnu priču možete pročitati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.