Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvat među osam u Ligi prvaka!

Hrvat među osam u Ligi prvaka!

To je čudo. Većina igraća nisu profesionalci, rade i igraju. U klubu imamo poduzetnike, poštare, dobavljače autodijelova, priča nam Kujtim Morina, trener slovenskog Dobovca, koji je ušao među osam najboljih u LP-u

VIDEO

Otkad sam postao trener, a to je prije pet godina, svake godine sam osvajao naslove, rekao nam je Kujtim Morina.

Ne morate biti “fan” malog nogometa da znate za Koraba i Kujtima Morinu, braću koji su obilježili Kutiju šibica. Kujtim je otišao u trenerske vode i nakon Nacionala, danas je trener slovenskog Dobovca, kojeg je odveo na “Final Eight” u Ligi prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Komemoracija za stradale

Pokretanje videa...

Komemoracija za Matiju Capara 01:39

- To je čudo. Većina igraća uopće nisu profesionalci, rade i igraju. U klubu imamo poduzetnike, poštare, dobavljače autodijelova... Futsal im nije jedini izvor prihoda, nego rade i igraju - kaže Kujtim.

Uspjeh je veći ako se zna da, primjerice, Sportin Lisabon, kao jedan od najboljih malonogometaških klubova, ima godišnji budžet od 10 milijuna eura. Dobovec nema ni milijun. Ma ni pola milijuna.

- Ma mi smo daleko od najvećih klubova. Pokušavamo se približiti, ali je jako teško. Primjerice, najbolji klubovi plaćaju igrače 300.000 eura na godinu, mi nismo ni blizu - kaže Kujtim, koji je u Dobovec doveo i tri hrvatska reprezentativca: Tihomira Novaka, Vedrana Matoševića i Luku Perića.

💪💪💪

Objavljuje Futsal klub DobovecPetak, 19. veljače 2021.

'Uopće ne živimo u Sloveniji'

Pobjedom protiv Aktobea, Kujtim i Dobovec su izborili završni turnir Lige prvaka. Trebalo se igrati u Minsku, no zbog komplicirane političke situacije bit će prebačeno.

Ono što još više daje uspjehu je da igrači i trener uopće ne žive u Sloveniji.

- Svaki dan putujemo iz Zagreba do Slovenije. Četiri treninga tjedno, plus utakmica. Nasreću, nije daleko, otprilike imamo sat vremena autom - kaže Kujtim

U slovenskom prvenstvu je skinuo dominaciju Maribora, osvojio je dvostruku krunu i ove sezone u 17 utakmica ima 17 pobjeda, rezultat koji nema ni Manchester City.

'Nikakvi Brazilci, samo domaće'

I, da, u momčadi nemaju niti jednog Brazilca, što je danas trend.

- Moja politika su domaći igrači, tražim rješenja s ovih prostora. Tu su Čujec, Mordej, Novak, Matošević, Perić... Ovo što smo napravili je povijesni uspjeh za Dobovec, mi smo ušli među osam najboljih u Europi s daleko najmanjim budžetom, mi smo, da se tako izrazim, sirotinja među bogatašima - kaže Kujtim Morina.

Studirao je na Fakultetu političkih znanosti i kao igrač bio je, ajmo reći, dosta nervozan. Pogriješite li, jao si vam ga.

- Ha, ha... Sad sam mirniji, ne vičem na igrače. Pokušavam imati OK odnos, mislim da je autoritet znanja najbolji autoritet. Znate kakvi su igrači, oni vas testiraju svaki dan, ali svaki. I ako se ne postavite autoritativno, gotovi ste. Mislim da sam tu napravio dobar posao - zaključio je legendarni hrvatski malonogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union