Obavijesti

Sport

Komentari 95

Hrvati igraju čudesnu obranu: U 12 sati igre primili dva gola!

Hrvati igraju čudesnu obranu: U 12 sati igre primili dva gola!
1

S četiri kluba u završnom pretkolu nastavlja se lov hrvatskih klubova na još jedno mjesto u Europi. Uz malo sreće, uskoro bismo mogli imati pola HNL-a u europskim kupovima i dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka

VIDEO

Prva stvar koju želim je da Dinamo, Hajduk i Osijek prođu pa da se nekima stavi flaster na usta kad pričaju koliko je loše stanje u hrvatskom nogometu, rekao je Matjaž Kek nakon što je njegova Rijeka izbacila Salzburg u srijedu navečer.

I njegovo proročanstvo se ispunilo, naši klubovi u Europi pokazali su snagu. Znao je što govori, a Zekićevi, Cvitanovićevi i Carrillovi 'vojnici' izašli su današnjim okršajima kao pobjednici. Brojke su impresivne, za nepovjerovati - u 16 europskih utakmica dosad naši su klubovi izgubili samo jednom, Osijek u Luzernu 2-1.

- Jako dobro je da svi idu dalje, svi smo jako zadovoljni zbog pobjeda i prolaska svih hrvatskih klubova. To je dobro, stvara se bolja atmosfera, bolja je liga i to je bolje za sve nas koji ovdje radimo - rekao je Joan Carrillo nakon što je Hajduk dobio Brondby 2-0.

Na tri domaće utakmice samo u ovom, trećem pretkolu, Hajduk, Osijek i Rijeka imali su 53 tisuće prodanih ulaznica, a kad tome pridodamo Dinamovih sedam i pol tisuća od prije tjedan dana protiv Norvežana - okruglo 60 tisuća.

U osam utakmica samo trećeg pretkola, odnosno u 12 sati čistog nogometa naša 'četvorka' primila je ukupno dva gola. Nitko u Europi trenutačno ne igra bolju obranu od Hrvata. Niti je Salzburg zabio u Rijeci, niti Brondby u Splitu, čak ni veliki PSV u Osijeku, a ni Odd Dinamu u Norveškoj.

S četiri kluba u završnom pretkolu nastavlja se lov hrvatskih klubova na još jedno mjesto u Europi. Uz malo sreće, uskoro bismo mogli imati pola HNL-a u europskim kupovima i dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka.

Već za vikend slijedi nam veliki derbi hrvatskog nogometa i za očekivati je da utakmicu Dinama i Hajduka u nedjelju na Maksimiru (19 sati) dođe vidjeti barem 20 tisuća navijača.

Dan kasnije u Gradskom vrtu gostuje Rijeka. HNL je definitivno 'u modi', otkako je samostalne hrvatske države, naši klubovi ovako uzbudljiv nogomet nisu igrali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače